Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin Çalıştay başladı.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin Çalıştay, Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akademisyen Genel Kurul Üyeleri ile başladı. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Çalıştay’ın açılış konuşmasında, "Türk spor kamuoyu tarafından da tartışmasız kabul edildiği üzere Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Türk sporunda gerçekleşen değişimin ve gelişmenin öncüsü ve lideridir. Sayın Başkanımızın yönetiminde Kulübümüz, faaliyette bulunduğu tüm spor dallarında zirveye oynamayı gelenek haline getirmiş, milli takımlara uluslararası yarışmalarda ve olimpiyat oyunlarında en çok sporcu gönderen Kulüp olmuştur. Bu dönemin başında öncelikle taraftarlarımızın konforlu bir ortamda maçları seyredebilmesine olanak sağlayan modern bir stadyumun inşaatı gerçekleştirilmiştir. Ardından büyük bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirilmek suretiyle kulübümüze kalıcı eserler kazandırılmıştır. Ekonomik anlamda da önemli gelişmeler yaşanmış, kulübümüzün dönemin başında 21 milyon Dolar olan bütçesi, 241 milyon Dolar gibi olağanüstü bir büyüklüğe ulaşmıştır. Büyük Önderimiz Atatürk, 03.05.1918 tarihinde gerçekleşen ziyareti sırasında ’asarı mesaisi sebebi’ ile ’erbabı himmeti’ tebrik etmiş duygu ve düşüncelerini kendi el yazısı ile yazmak ve imzalamak suretiyle kulübümüze önemli bir miras bırakmıştır. Tarihi tüzüğümüzde ise kulübün takip ettiği amaç ve gayenin ’memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılmasına çalışmak ve vatan gençlerine vatanın korunmasına zorluklara ve askeri seferberliklere alıştırmak’ olduğu yazılıdır. Bu iki husus bir arada değerlendirildiğinde, o tarihteki yöneticilerimize Atatürk tarafından layık görülen bu tebriğin, Fenerbahçe Spor Kulübünün, o dönemde memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılması hususunda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı da yapılmış olduğu anlaşılmaktadır" dedi.
"FENERBAHÇE KULÜBÜ’NE SÜREKLİ BİR KATKI SAĞLAYACAKTIR"
Başkan Aziz Yıldırım’ın çok uzun bir süreden beri vakıf üniversitesi kurma düşüncesini ’en büyük hayali’ olarak kamuoyu ile paylaştığını belirten Şekip Mosturoğlu, "Başkanımızın bu büyük hayali, kuruluş tüzüğümüzde düzenlenen Kulübümüzün amaç ve gayesine uygun olduğu gibi, Atatürk’ün tebriklerine mahzar olan o dönemin yöneticilerinin hizmetlerinin de bir benzeridir. Başkanımız, bu düşüncesinin odağına, genelde tüm spor endüstrisine, özelde Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet verecek nitelikli insan yetiştirme amacı koymuştur. Bilimin spor alanına girmesi ile spor sektöründe her aşamada verilen hizmetin kalitesi artacak ve bunun sonucunda bir yandan sportif rekabet gücü gelişecek, bir yandan da spor sektöründe üretilen katma değer yükseltilmek suretiyle güçlü kulüp yapıları ortaya çıkacaktır. Fenerbahçe Üniversitesi bu noktadan hareketle ağırlıklı olarak ’tematik’ bir üniversite olacaktır. Gerek Kulübümüzün sahip olduğu imkanlar, gerekse kulübümüzün iştiraki olan şirketlerinin sağlayacağı imkanlar sayesinde Fenerbahçe Üniversitesi öğrencileri eğitim ile uygulamayı aynı anda gerçekleştirmiş olacaktır. Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, Fenerbahçe Üniversitesi’nin gerek kurucu gücü gerekse varlığının devamının dayanağı büyük Fenerbahçe ailesi olmakla birlikte üniversitemiz ulusumuzun bir değeri olacak ve milletimizin tamamına hizmet edecektir. Sahip olduğu eğitim kurumları ile uzun yıllardır milli eğitime hizmet sunan Fenerbahçe Spor Kulübü, çağdaş, modern, Atatürkçü nesilleri yetiştirmek gayret ve ilkesi ile Türk milletinin emrindedir. Fenerbahçe Üniversitesi, bir spor kulübünün kurduğu vakıf vasıtasıyla dünyada eşi ve benzeri olmayan ilk ve tek Üniversite olarak kurulmaktadır. Bu üniversite, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin en önemli parçalarından biri olarak Fenerbahçe kültürüne sürekli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
BAŞKANIMIZIN BİR BÜYÜK HAYALİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNDE BİR ADIM ATTIK"
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, YÖK Genel Kurulu, 17.03.2016 tarihinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da “Fenerbahçe Üniversitesi” ismiyle üniversite kurulmasına ilişkin teklifi, yaptığımız sunum sonrasında uygun bularak kabul ettiğini hatırlatarak, "Böylece Başkanımızın bir büyük hayalinin hayata geçirilmesinin ilk adımı atılmış olup, bu aşamadan sonra Üniversitemizin mükemmel bir şekilde eğitim hayatına başlamasını sağlayacak yol haritasının belirlenmesi hususunda siz değerli bilim insanlarının Fenerbahçe Üniversite’ne büyük katkı sağlayacak çok önemli bulduğumuz görüş ve önerilerinin alınması amacı ile bu toplantının yapılmasına karar verilmiştir. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu toplantının Fenerbahçe Üniversitesi’ne hayırlı olmasını diler, katılımınızdan dolayı Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz adına hepinize şükranlarımızı sunarım" diye sözlerini tamamladı.
Çalıştay, akademisyen üyelerinin Fenerbahçe Üniversitesi’ne ilişkin görüş ve önerileriyle devam ediyor.