Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “3 kulvarda da rotasyonlarla, sorumlulukları dağıtarak yol alabileceğimizi düşünüyorum ama ne olursa olsun bizim için çok daha önemli olan ligimiz” dedi.
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk müsabakasında Estonya ekibi Kalju’yu 1-0 mağlup ederek ikinci müsabaka için avantajlı bir skor elde eden Osmanlıspor’un teknik direktörü Akçay, maç sonu yaptığı basın toplantısında, “Müsabakanın zor olacağı düşüncesi kafamızın içinde her zaman yer aldı. Aslında fiziksel olarak çabuk ve etkili bir takım. Belki taktik ve teknik açısından eksik gözükebilir ama onlarında kendilerine ait geliştirdikleri bir oyun formatı vardı. Özellikle ceza alanı içerisindeki karambollerden ya da ölü toplardan, kornerlerden, frikiklerden sonuca gitmek üzerine kurulmuş ve çok başarılı oldukları bir oyun anlayışları var. Kompakt bir yapı ile oynuyorlar. Topun arkasında olmalarıyla da ilgili bunu iyi yapıyorlar. Biz çabuk oynama konusunda fena değildik. Son toplar ve son vuruşlardaki, atak sonlandırma dediğimiz olayda biraz eksiğimiz oldu. Atak sonlandırmalarımızı başarabilseydik bence müsabakada daha fazla gol bulma şansımız olabilirdi. Son 10-15 dakika biraz yorulmamız, kondisyon olarak zayıf gözükmemiz, takımımızın genelinde yok ama özellikle hızlı oyuncularımızın atak sayılarının fazla olması, biraz yorgunluk belirtilerinin onlarda olması mutlaka normal asma geri bildirimler aldıktan sonra bunları da çözmeye çalışacağız. Takım olarak sahada iyi durduk. Oyuncu arkadaşlarımın hepsini kutluyorum. Çok iyi niyetli mücadele etler. Disiplin bizim için son derece vazgeçilmez bir şey, son derece önemli. Bunda da çok başarılı oldular” değerlendirmelerinde bulundu.
“Ne olursa olsun bizim için çok daha önemli olan ligimiz”
Transferler hakkında konuşan Akçay, “Takımımızın çok transferden çok kaliteli 2 veya 3 oyuncuya ihtiyacı var. Biz bu 2 veya 3 oyuncuyu bulabilirsek 3 kulvarda da rotasyonlarla, sorumlulukları dağıtarak yol alabileceğimizi düşünüyorum ama ne olursa olsun bizim için çok daha önemli olan ligimiz” ifadelerini kullandı.
“Futbol, biraz ayakların yukarı doğru katlığı zaman sana, yere doğru düşmeyi hatırlatır”
Avrupa Ligi’ndeki yenilmezlik serisini değerlendiren Akçay, “Bir söz vardır, ‘İstesen inadın olmaz, takdirden öte muradın olmaz’ diyor. ‘O isterse, uç derse kanadın olmaz, uçmayı kuştan kartaldan mı sandın.’ Biz çalıştık, şansımız da yaver gitti. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağız. Futbol kendine has bir oyundur. Burada biraz ayakların yukarı doğru katlığı zaman sana, yere doğru düşmeyi hatırlatır. Hiç hatırlatmaktan vazgeçmez” şeklinde konuştu.
Pinto: “Tek sıkıntımız son vuruşumuzdaki eksikliğimizdi”
Osmanlıspor’un tek golünü kaydeden Pinto ise, “Bence oyunun bütününde hakim olan taraf bizdik. Oyunu domine ettik. Tek sıkıntımız son vuruşumuzdaki eksikliğimizdi. Biraz daha dikkatli olabilseydik bence fark daha da açılabilirdi. Eğer biz bu oyunu Estonya’da sürdürürsek bir sıkıntı yaşamadan turu geçeceğimizi düşünüyorum” dedi.
Kalju takımının teknik direktörü Sergei Frantsev ise maç sonu basın toplantısı gerçekleştirmeden stattan ayrıldı.