Akciğer kanseri olan babasına güç vermek için Manş Denizi'ni yüzerek geçecek olan Vural Tandoğan, Manş'ı geçen 10. Türk olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kanserle Dans Derneği’nin desteği ile 10 - 11 Ağustos 2015 tarihlerinde Manş Denizi’ni yüzerek geçecek olan Vural Tandoğan yaşadığı süreci ve neden Manş’ı yüzerek geçmek istediğini anlattı.

Manş'ı yüzerek geçmenin insan üstü bir olay olduğunu belirten Tandoğan, "140 yılda, 1500 kişi solo geçiş yaptı. Kuş uçuşu yaklaşık İngiltere ve Fransa'ya 34 kilometre olan yol med-cezir ile beraber yaklaşık 60 kilometreyi buluyor. Su sıcaklığı ise 15 -17 derece civarı ve bu ısıdaki suda hipotermiye girmeden saatlerce yüzmek doğaüstü bir olay. Kısaca bu bir savaş bu savaşı kazanıp kanser hastalarının da isterse kanserle olan savaşlarını kazanabileceğini ve bu mücadeleden asla vazgeçilmemesi gerektiğini göstermek istiyorum. Bu arada genç nesillere de örnek olabilirsem ne mutlu bana. Bu geçişimi tamamladıktan sonra başarımı şu anda kanser tedavisi gören babama, Kanserle Dans Derneği’ne gönül verenlere ve tüm kanser savaşçılarına armağan etmek istiyorum. Babam çok güçlü ben de bu gücümü ondan aldığımı ispat etmiş olacağım." diye konuştu.