Mersin merkez Akdeniz Belediyesi, kent genelinde faaliyet gösteren 9 spor kulübüne forma, krampon ve futbol topundan oluşan malzeme yardımı yaptı.

Akdeniz Belediyesi yetkilileri, düzenlenen bir törenle kentteki spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcularına malzeme dağıtımı gerçekleştirdi. Yenimahalle’de bulunan Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesislerinde düzenlenen törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu katıldı.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, belediyenin amatör kulüplere bakış açısının kendilerini son derece memnun ettiği ifade etti. Belediyenin desteğiyle Akdeniz Belediyespor’un da başarıdan başarıya koştuğuna değinen Ertaş, “Sadece futbol değil, farklı branşlarda birçok sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyespor, geçtiğimiz yıllarda U17’lerde Türkiye 2’nciliği, U19’larda Türkiye 3’üncülüğü gibi çok büyük başarı elde ettiler.” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu sporun kendilerinin en temel çalışma alanlarından biri olduğuna işaret etti. Mutlu, “Bundan sonra da spora ilişkin çalışmalarımız daha yaygınlaşacak. Mahallelerimizde halkımızın ve gençlerin spor aktiviteleri ve imkânlarına daha kolay ulaşmasını temin etmeyi hedefliyoruz. Öte yandan özellikle kız çocuklarının sporla daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Bugün gençliğin en temel sorunlarından biri sigara, madde bağımlılığı olduğunu biliyoruz. Bundan kurtulmanın en iyi yolu sağlıklı bir bedene sahip olmaktan geçiyor.” dedi.