Süper Lig ekibi Akhisar Belediyespor’un, Akhisar Arena Stadı’nın inşaatında çalışan iki işçi, firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat alanındaki vincin tepesine çıkarak eylem yaptı.

    Edinilen bilgiye göre, bir yıl önce yapımına başlanan Akhisar Arena Stadı’nın inşaatında, inşaatın başladığı günden beri çalışan Mehmet Ö. (46) ile 5 aydır inşaata çalışan Hüseyin G. (45), inşaatı yapan firmadan paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek, inşaat alanında bulunan vincin tepesine çıktı. İşçiler, paralarının ödeninceye kadar vinçten inmeyeceklerini ve eyleme devam edeceklerini ifade etti. Uzun süren uğraşlar sonucu işçilerin paraları olay yerine getirilerek, ikna edildi. Ancak işçilerden Hüseyin G., yükseklik korkusu nedeni ile vincin tepesinde baygınlık geçirdi. Bir süre arkadaşı Mehmet Ö. tarafından kendine getirilmeye çalışılan Hüseyin G., itfaiye ekiplerinin yardımı ile aşağıya indirildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Hüseyin G.’nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

    İnşaatı yapan firma yetkilileri ise, işçilerin parasının günü gününe taşeron firmaya verildiğini, taşeron firmanın da kalfaya para verdiğini ancak kalfa A.Ö.’nün işçilere paralarını ödemediğini ileri sürdüğü belirtildi.