Süper Lig ekiplerinden Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, Teknik Direktör Roberto Carlos'un sözleşmesini feshetti. Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Carlos ile yollarının ayrıldığını söyledi. Carlos da sosyal medya hesabı üzerinden Akhisarlılara veda mesajı yayımladı.

Süper Lig’de 2 Ocak 2015 tarihinde Akhisar Belediyespor’da Mustafa Reşit Akçay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Carlos, çıktığı 18 lig maçında 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 21 puan toplarken Türkiye Kupası'na ise 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak veda etmişti.

Carlos, Portekizce yaptığı açıklamada, “Herkese iyi akşamlar. Akhisar, benimle sözleşme yenilemek istemedi. Ben başkana ve bütün yönetime, bu dört ay boyunca kulübün parçası olma fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Ben bir antrenör olarak benim geliştirme için en iyi aramak benim gelecekle ilgili ve şimdi düşünecek. Zor bir 4 ay vardı. Zaferler ve zor zamanlar yaşadık. Bugün güzel bir zafer oldu. Bu çabalarından dolayı oyuncularıma teşekkür ederim. Kendime çok yakın gördüğüm Akhisar’a ve Akhisarlılara çok teşekkür ederim.” dedi. Fenerbahçe'nin ilgilendiği ileri sürülen Carlos, geçen günlerde, "Sezonun bitmesini iple çekiyorum. Akhisar'da beni iyi karşıladıkları için teşekkür ediyorum. Umarım Akhisar Belediyespor gelecek yıl iyi bir sezon geçirir." diyerek veda sinyali vermişti.

Başkan Eryüksel de Teknik Direktör Akçay'ın 15. haftada istifa etmesinin ardından 17. haftada Akhisar Belediyespor'un başına geçen Brezilyalı teknik adamla Eskişehirspor maçından sonra kısa bir görüşme yapıp vedalaştıklarını söyledi. Eryüksel, Fenerbahçe'den ayrılan İsmail Kartal'la anlaştıkları haberlerininse asılsız olduğunu ifade etti. Kartal ile hiçbir görüşmelerinin olmadığını dile getiren Eryüksel, "Her şeyden önce verdiği emeklerden ötürü Roberto Carlos'a teşekkür ediyoruz. Zaman geçirmeden yeni bir isim arayışına girdik, 10-15 gün içinde sonuç alacağımızı düşünüyorum.” dedi. Bilal Kısa'nın Galatasaray ile anlaşıp anlaşmadığını bilmediklerini de söyleyen Eryüksel, "Bizimle mukavelesi 31 Mayıs'ta bitti. Görüşmek için haber gönderdik, bekliyoruz.” diye konuştu.