Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, Fransa 1. Lig ekiplerinden Olimpik Lyon ile yollarını ayıran 31 yaşındaki ön libero oyuncusu Arnold Mvuemba Makengo ile 2 yıllık anlaşma sağladı.
Edinilen bilgilere göre, oyuncunun menajeri ile masaya oturan Akhisar Belediyespor yöneticileri, bonservisi elinde bulunan Arnold Mvuemba Makengo için 2 yıllık ön anlaşma imzaladığı ve 2 gün içerisinde oyuncunun da Akhisar’a gelerek sağlık kontrolüne gireceği ve ardından Avusturya kampına katılacağı öğrenildi.
Lig karnesi
Liglerde forma giydiği takımlar için kritik goller atan, ayrıca orta saha ortasında da görev yapan ön libero oyuncusu Arnold Mvuemba Makengo, sırasıyla Rennes, FC Portsmouth, FC Lorient ve Olimpik Lyon formalarını giyerken, Fransa 1. Ligi’nde 201 maçta 12 gol 14 asist yaptı. Premier Lig’de 21 maçta 1 gol kaydeden oyuncu, 669 dakika sahada forma şansı buldu.
Avrupa kupaları
Ön libero oyuncusu 31 yaşındaki Arnold Mvuemba Makengo, Avrupa Ligi’nde 12 maçta 1 gol 2 asist kaydederken, UEFA Lig’inde ise 7 maçta 1 gol 1 asist yaptı.
1.72 boyundaki Arnold Mvuemba Makengo’nun Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile birlikte Fransız vatandaşlığı da bulunurken, Makengo’nun ön libero ile orta sahada hücuma yönelik bölgede görev yapabildiği belirtildi.