Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ve sayıları bini geçen AKMOD (arama-kurtarma-moral-destek) ekibi ve gönüllü itfaiyecilerin kamp programları aralıksız sürüyor.

Yaz ve kış dönemlerinde 3’er defa organize edilen kampların 20-21 Ocak tarihlerindeki katılımcıları Kümpek İzci grubuydu. 30 kişiden oluşan grup, Su Çatı Mevkii’nde 2 gün süren kamp boyunca, Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenleri tarafından sabah sporundan sonra, sinevizyon ve slayt sunumları eşliğinde, yangın-deprem tedbirleri ve güvenliği eğitimi-tatbikatı, dağcılık, muhabere teknikleri konularında eğitime tabi tutuldu.

Eğitimin uygulama bölümünde ise yangına müdahale teknikleri ve doğal afet durumunda doğru hareket tarzı tatbikatı yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder; bu tür etkinliklerin hem teorik ve pratik bilgilerin geliştirilmesi hem de sayıları her geçen gün artan AKMOD ve gönüllü itfaiyecilerin kaynaşması açısından önemli olduğunu ifade ederek: ‘’AKMOD gönüllülerine yönelik kamplarımız, inşallah yıl boyunca rutin aralıklarla, özellikle hafta sonları tüm AKMOD ve gönüllü itfaiyecileri kapsayacak şekilde devam edecek’’ dedi.g