Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Okçuluk Takımı, bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversitelerarası Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda rekorlar kırdı. 3 gün süren Şampiyona’da ASÜ Takımı 2 Türkiye rekoru kırdı, 5 kupa ve 4 madalya kazandı.

    Eskişehir’de gerçekleştirilen Şampiyona’ya 36 üniversiteden 200 sporcu katıldı. ASÜ’lü sporcular yaptıkları atışlarla Şampiyona’ya damga vurdu. Geçen yıl Şampiyona’nın tartışmasız en iyisi olan okçular, bu yıl da aynı başarıyı gösterdi. Makaralı Yay Erkekler, Olimpik Yay Erkekler ve Olimpik Yay Mix kategorilerinde takım olarak birinci olan ASÜ’lü sporcular, Makaralı Yay Ferdi Erkekler kategorisinde ise ilk üç derecenin tamamını kazandı. Bu kategoride Evren Çağıran ve Emre Çömez 148’er puanlık atışlarıyla Türkiye rekoru kırdı. Sporcular, Makaralı Yay Mix ve Makaralı Yay Bayan kategorilerinde ise takım olarak üçüncülük derecesi elde etti. Şampiyona’yı değerlendiren ASÜ BESYO Öğretim Görevlisi ve Okçuluk Takımı Antrenörü Kürşat Aktepe, başarının bir kez daha tescillendiğini ifade ederek, “Bizlere her zaman büyük destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Acar’a teşekkür ediyorum. Bu başarı tüm şehrimizin başarısıdır. Ayrıca sporcularımızı da gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.
     ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise elde edilen başarının gurur verici olduğunun altını çizerek, “Bu yıl ikincisi düzenlenen Şampiyona’da yine ASÜ’lü sporcularımız çeşitli kategorilerde birinci oldular ve şehrimize 2 Türkiye rekoru, 5 kupa ve 4 madalya hediye ettiler. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üniversitemiz pek çok alanda olduğu gibi sportif alanda da ciddi başarılara imza atmaya devam edecek.” diye konuştu.

    ASÜ Okçuluk Takımı şu isimlerden oluşuyor:
     Evren Çağıran, Emre Çömez, Aykut Akdağ, Süleyman Aras, Oğuzhan Demir, Ali Çıkıkçı, Muarrem Ocak, Ahmet Çelik, Ömer Akçam, Bensu Canıperk, Selma Göçmen, Dilara Yumuşak, Şevval Kahraman, Hediye Oğultekin ve Ebru Arslan.