Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olan iletişim özgürlüğünün şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarından biri konumunda bulunduğunu belirtti.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Vali Ceylan basının, yaşanılan bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmayı sağladığını hatırlattı. Ceylan, basının aynı zamanda yurttaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, olumsuzlukları sorgulayıp, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmaktadır. Basın, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir.

Basın kuruluşları yazılı, görsel veya işitsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyada var olan gelişmeler hakkında her türlü bilgiye süratle kavuşmamızı sağlamaktadır. Aynı zamanda halkımız ve devletimiz arasındaki iletişimi de sağlayarak adeta bir köprü vazifesi gören, büyük bir fedakârlık ve özveri içerisinde çalışmalarını yürütmekte olan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım.”