Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na sualtı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, dördüncü kez dünya rekoru kırmayı planlıyor.
Daha önce 2009, 2011 ve 2015 yıllarında sualtında üç dünya rekoru kıran Karabay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42.yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak. Üç dünya rekoru sahibi Cem Karabay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda K.K.T.C Başbakanlığı, K.K.T.C Dışişleri Bakanlığı, K.K.T.C Turizm ve Çevre Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı, K.K.T.C Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile K.K.T.C Spor Dairesi’nin destekleri ile anlamlı bir rekor denemesi yapacak.
1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz’da bu yıl 42.si kutlanacak olan bu önemli bayramda denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak olan Karabay, çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürdürüyor.
BALIKLARIN YANINDA YEMEK YİYECEK
Cem Karabay, muhteşem görseller ve sualtı canlıları ile bir arada geçecek saatlerde, denizde balıkların yanında yemek yiyecek hatta onlarla paylaşacak, uyuyacak, spor yapacak, Uzay Hastalığı’na ve Hipotermi’ye meydan okuyacak. Karabay aynı zamanda kasık krampları, aşırı üşüme, olumsuz deniz ve hava şartları, denizin tuzluluğu, yüzde şişme, şiddetli sualtı akıntıları ve tehlikeli sualtı canlıları ile mücadele edip yaşama mücadelesi de verecek.