Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) mücadele eden Mondi Melikşah Üniversitesi yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Başantrenör Alaeddin Yakan, yeni sezon için umutlu olduklarını belirterek, “Koşan ve mücadele eden bir takım olacağız.” dedi.

Recep Mamur Spor Salonu’nda baş antrenör Alaeddin Yakan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana tüm oyuncular katıldı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman set çalışmasıyla sona erdi.

Antrenman sonrası konuşan baş antrenör Alaeddin Yakan, takımın son durumu hakkında bilgi verdi. 10 günde toplam 5 maç yaptıklarını söyleyen koç Yakan:“ Oynadığımız bu maçlar bizim için çok faydalı geçti. Bu maçlardaki amacım 12 tane oyuncumdan da faydalanarak oynamaktı. Tüm oyuncularıma uzun süreler vererek onların sahada neler yapabileceklerini görme imkanı yakaladım.” diye konuştu.

Bireysel oyundan çok takım oyununa önem verdiklerini dile getiren Alaeddin Yakan şöyle konuştu: “Oynadığımız hazırlık maçlarında kazanmak ya da kaybetmek önemli değildi. Sadece takım oyununu iyi oynamaya çalıştık. Kafamda oluşturduğum basketbolu oynamak için tüm oyuncularıma ihtiyacım var. Çok koşmak ve mücadele etmek istiyoruz. Sevinerek gördük ki oyuncularım iyi tepkiler verdi. Oyuna kim girdiyse elinden geleni yapmaya çalıştı. Buda beni çok sevindirdi. Yeni takım olmamıza rağmen iyi işler yapıyoruz. Daha önümüzde ligin başlamasına 1 ay gibi bir süre var. Bu süre içerisinde her şeyin farklı olacağını düşünüyorum. Daha çok çalışarak lige hazır bir şekilde gireceğimize inanıyorum.”