Multigroup Alanyasporlu taraftarlar Atatürk Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Başında Alanyalı olan Kuddusi Müftüoğlu’nun bulunduğu MHK’ya büyük tepki gösteren turuncu-yeşil sevdalıları, yanlarında getirdikleri kırmızı kartları MHK’ya gösterdiler. Taraftarlar Göztepe ve Giresun maçında yapılan hakem hatalarından dolayı Süper Lig’e çıkma şansının Play Off’a kaldığını ileri sürdüler.
Tüm taraftar grupları adına açıklama yapan Adem Tunç, "Buradan TFF ve MHK’ya açık yüreklilikle korkmayacağımızı ve yılmayacağımızı belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Alanyaspor taraftarları olarak bugüne kadar her zaman rakip takımlara ve taraftarlarına saygı duyduk. Kaldı ki gelen bütün taraftar gruplarının şehrimizde rahatça gezmelerinden tutun da elimizde çiçeklerle stadımıza misafir edip, çeşitli yemek organizasyonları düzenleyerek şehrimizden mutlu ayrılmalarına özen gösterdik. Lakin son oynadığımız Giresun maçında çeşitli patlayıcı maddelerin üzerimize yağmur gibi yağmasına maruz kaldık. Son Göztepe maçına kadar kulüp tarihinde hiç saha kapatma cezası almadık. O maçta da seyircilerimiz sahaya sadece sevinmek için girdi. Eğer Alanyaspor taraftarlarının kötü bir niyeti olsaydı farklı sonuçlar ortaya çıkardı. Sadece maç içinde tribünleri tahrik eden, attıkları golden sonra şampiyon olmuş gibi 30 metre depar atarak sevinen Göztepe kalecisine yönelik bir tepki olmuştur. Onda da fiili bir saldırı asla olmamıştır" dedi.
"KEŞKE MÜFTÜOĞLU ALANYALI OLMASAYDI"
Konuşmasında Türkiye’de diğer rakiplerinin haklarına en küçük bir müdahalesi olmayan, onların emeklerine saygı duyan ve koruyan Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu gibi değerli bir bakana bile dil uzatılabildiğini söyleyen Tunç, "Tabi ki onlar amaçlarına ulaştı. Hem de hiç futbol oynamadan hakemlerin yardımıyla hedefe ulaştılar. MHK Başkanı Alanyalı dediler. Tüm kritik hatalar Alanyaspor’a yapıldı. İçerideki Karabük maçı, deplasmandaki Balıkesir maçı, son oynanan Giresun maçı ve buna benzer daha bir çok maçta Alanya aleyhine bariz hakem hataları yapıldı. Keşke Sayın Kuddusi Müftüoğlu Alanyalı olmasaydı da bizim bu kadar hakkımız yenmeseydi. Ne Kuddusi hoca bu kadar zor durumda kalırdı ne de biz bu kadar hakem hatası yaşar, şampiyonluktan olurduk. Sen Halis Özkahya, o FIFA Kokartını süs olsun diye mi taktın? Sen Cem Satma, o FIFA Kokartını ne diye taşıyorsun? Önünüzdeki penaltı ve kırmızı kart olan iki pozisyonu gördünüz ama çalmadınız. Ya yüreğiniz yetmedi ya da Karabükspor’a uşaklık yaptınız. Alanya, tarihi boyunca sizleri affetmeyecek" diye konuştu.