Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, Fenerbahçe Kulübü'ne dün akşam Çaykur Rizespor maçından dönerken Trabzon'da yapılan silahlı saldırıyı Türk futboluna sürülmüş bir kara leke olarak gördüğünü söyledi.

Sarı kırmızılı takımın Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Albayrak, Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Yaşananların çok üzücü olduğunu ifade eden Galatasaray Başkan Yardımcısı Albayrak, "Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun. Üzücü bir olay. Dün gece yaşananları gece geç saate kadar takip ettim. Hafife alınacak olay değil. Bu bizim veyahut başka takımların başına da gelebilir. Yaşanan gelişmeyi sadece Trabzonspor'a maletmemek gerekiyor. İnşallah kısa sürede olayı yapanlar yakalanır ve adalete teslim edilir. Türk futboluna sürülmüş bir kara leke olarak görüyorum. Söylenecek birşey yok." dedi.

Albayrak, yaşanan süreçten sonra herkesin gerekli dersleri çıkarması gerektiğini vurgulayarak, "Yarın başımıza neler gelecek şimdiden düşünmemiz lazım. Boyut kötüye gidiyor. Özellikle yöneticiler, herkes konuşurken dikkat etmesi lazım. İleri de bunlar nerelere kadar gideceğini düşünmeden konuşmamak lazım. Milyonlarca kişi bizleri dinliyor. İnsanlar, bizlerin ağzından çıktığı açıklamalardan sonra kendilerine yön veriyor. Bizler, kulüp başkanları ve yöneticileri artık el ele verip bunların çaresini bulmalıyız. Eskiden olduğu gibi hep beraber maçları izleyediğimiz günlere dönmezsek bu işleri düzeltemeyiz." diye konuşutu.

Abdürrahim Albayrak, Türk Telekom Arena'da ilk kez bir gündüz maçı oynadıklarını ve gündüz maçlarının devam etmesini istediini de sözlerine ekledi.