Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, hedefinin bu sezon 3. yıldızı almak olduğunu belirterek, Beşiktaş’ın daha iyi olacağını söyledi.
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ligin 3. haftasında Vodafone Arena’da 3-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kardemir Karabükspor lige iyi başladı. Onlar da istekliydi. Bayrama giderken 3 puan önemli. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yapacağımız Benfica maçı öncesinde moral kazanmak istiyorduk. O yüzden de 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Yeni transferlerin de katılımıyla takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı oldu. 3 puanı 3 golle ve iyi bir oyunla aldık. Çok şükür Benfica’ya moralli gidiyoruz" dedi.
"Hedefimiz 3. yıldızı almak"
Büyük bir camia olduklarına ve hedeflerinin yukarıda olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Hedefimiz, bu sezon 3. yıldızı almak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de ilk önce bu turu geçmek istiyoruz. Bundan dolayı geniş bir kadro olması önemli. Yabancı arkadaşlarımız ve Türklerle çok iyi bir ortam var. Bence geniş kadro dezavantaj değil, avantaj. Tecrübeli teknik direktörümüz Şenol Güneş’in de bunu çok iyi yöneteceğini düşünüyoruz. Beşiktaş daha iyi olacak" diye konuştu.
"Caner ve Gökhan Türk futbolunun en önemli kanat oyuncuları"
Takıma yeni katılan eski Fenerbahçeli Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in Türk futbolunun en önemli kanat oyuncuları olduğunu söyleyen Metin Albayrak, "İyi bir takım planlaması yaptığımızı düşünüyorum. Caner ile Gökhan da hem teknikleri hem de tecrübeleriyle bize çok şey katacak. Türk futbolunun en önemli iki kanat oyuncusunu aldık. Takımımız çok güçlendi. Çok da iyi bir rekabet ortamı var. Onları bize kattığı pozitif bir enerji var" ifadelerini kullandı.
"TFF’nin daha dikkat etmesini istiyoruz"
Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Salı günü deplasmanda Benfica ile oynayacakları maç için Kardemir Karabükspor maçını bir gün önce oynamayı talep ettiklerini söyleyen Metin Albayrak, TFF’nin kendilerine olumsuz yanıt verdiğini dile getirerek, "Kardemir Karabükspor maçını cuma günü oynamak için TFF’ye müracaat ettik ama kabul edilmedi. Liglerin planlamasını TFF yapıyor. Biz, ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden tek takımız. Cuma günü oynamayı arzu ederdik. Portekiz’e 5 saat yolculuk yapacağız ve ardından maça çıkacağız. Kolay olmayacak. Bizi yöneten TFF ve kararı onlar verdi. Saygı duyuyoruz ama TFF’den bundan sonraki maçların planlamasında bu konularda daha dikkat etmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.