Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Süper Lig'de Trabzonspor mağlubiyetinin ardından önemli dersler çıkardıklarını belirterek, hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini, ancak daha çok maç olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Halkalı'daki ALTUR Skoda Bayii'nde Skoda Yönetim Kurulu Başkanı ve Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Winfried Vahland ile bir araya geldi. Bayideki otomobilleri inceleyen Albayrak, Başkan Winfried Vahland'dan gelecek sezonlar için Galatasaray'a forma sponsoru olmalarını istedi.

Daha sonra ofisine davet ettiği basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Albayrak, "Skoda’nın patronu ziyaretimize geldi. Bizim de Galatasaray’ın sponsorluğu için bir çabamız var. Görüşmeler sürüyor. Uzun süreli bir sponsorluk istiyoruz. En az 5 yıllık olmasını istiyoruz. Galatasaray için bu çok önemli. Sezon bittikten sonra sponsor bulmanın zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Sezon bitmeden özellikle takımımızın da lider olduğu bu dönemde iyi futbol oynadığı ve 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlikle devam ettiği ligde sponsor bulmanın daha kolay olacağını düşündük. Sadece Skoda ile değil başka kurumlarla da görüşüyoruz. Dün de başka bir grupla bir araya geldik. Bize oy verenler çalışmamız için oy verdiler, biz de elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Forma sponsorluğuyla ilgili çabalarının olduğunu dile getiren Abdurrahim Albayrak, "Geçen sene son anda Huwai ile bir anlaşma oldu. Şu anda Türkiye’de sponsor bulmanın zor olduğunu biliyoruz, başka kulüplere sponsor olanlara da çok teşekkür ediyoruz. Çünkü Türk sporuna yardımcı oluyorlar. Biz de önümüzdeki yılın sponsorluğunu şimdi ayarlamak istiyoruz. Çünkü önümüzü görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de haftayı lider tamamlamalarıyla ilgili bir soru üzerine tecrübeli yönetici, "Son hafta lider olalım tam olalım. Bizim hedefimiz o. Biliyorsunuz bazen şanssızlıklar oluyor. Trabzonspor maçına çok iyi başlamamıza rağmen gol atamadık ve kontra ataklar sonrası yenildik. Allah’ıma şükürler olsun Trabzonspor maçından sonra ligde hiç mağlubiyetimiz yok. Demek ki bu mağlubiyetten hem futbolcular hem biz ciddi dersler çıkardık ve hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Ama daha çok maç var bunu kabul etmemiz lazım. Bu köprünün altından daha çok sular akar. Erken konuşmamak lazım." cevabını verdi.

"ŞAMPİYONLUĞUN KEYFİNİ ÇIKARAMADAN KAPININ ÖNÜNE KONDUK"

TFF'nin yabancı futbolcu sayısı konusundaki kararının yürürlüğe girmesine saatler kala Galatasaray Kulübü'nden yapılan itirazın ve ardından Kulüp Başkanı Duygun Yarsuvat ile Sportif AŞ Başkanı Hamdi Yasaman arasında yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine de Albayrak, şunları söyledi:

"Maalesef Galatasaray’da biz şampiyonluğun keyfini çıkaramadık. Şampiyon olduk o hafta kapının önüne konduk. Ama bunların hepsi düzelir, bunun için buradayız. Yönetimde farklı düşünceler olabilir. Hepimiz Galatasaray için en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Bu sorunların hepsini aşabilecek güçte bir yönetim kurulu vardır. Hiçbir problem olmaz hepsini aşarız."

Başkan’ın Hamdi Yasaman’a bir tepkisi olup olmadığı yönünde de Albayrak, "Onların hiçbirisinden haberim yok, çünkü ben toplantıyı erken terk ettim. Ben ve arkadaşlarım Galatasaray’daki görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.