Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa aday olmayı düşünmediğini açıkladı.

Galatasaray futbol takımını takip eden muhabirlerle bir araya gelen Albayrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gelecek sezonun planlamasının yapıldığını kaydeden Albayrak, "Mayıs ayında kongre var. Biz o kongrede seçilsek de seçilmesek de gelecek yılın planlarını yaptık." dedi.

BAŞKANLIĞA MADDİ OLARAK HAZIRIM

Kongrede başkanlığa aday olup olmayacağı sorularına ise Abdurrahim Albayrak, "Adaylık için daha çok var, tabloyu görüp ondan sonra herkes elini taşın altına koyacak. Dursun Özbek aday olacağını açıkladı. Daha o vakte kadar birçok aday ortaya çıkacaktır. Derin Galatasaraylılar benim başkan adaylığımı engeller mi bilemem. Ben her zaman hazırım, maddi olarak da hazırım. Ama ne olur ne biter bilemem. Bütün Galatasaray Liselileri seviyorum, kimse bana sen Galatasaray Liseli değilsin durumunu hissettirmedi. Çok değerli isimler var adaylık için, ben şu an düşünmüyorum. Ama benimde çok önemli projelerim var. Senede 15 milyon Euro tasarruf edecek projem var. Ben her zaman şunu söyledim. Başkan adayları gelsin onlara kulübün fotoğrafını gösterilim." diye cevap verdi.

Başkan Yardımcısı Albayrak, yeni seçilecek yönetimde görev de olmasa dahi her zaman Galatasaray’a dışarıdan destek vereceğini belirterek, "Ben dışarıda olduğum zaman Galatasaraylı değil miyim? Beni listeye alacaklar almayacaklar önemli değil, hepsini geçtim. Alnım açık, kim gelirse gelsin ben yine koşa koşa giderim yardıma. Başkan sen olmuşsun, başkası olmuş, benim gayem Galatasaray nasıl başarılı olur." dedi.

Galatasaray Sportif AŞ’de görev yapan Ali Dürüst’ün kendisi için listeye girdiğini kaydeden Albayrak, Ünal Aysal döneminde yaşanan bir gelişmeyi de şöyle aktardı:

"Ali Dürüst işi biliyor, kimseyle kavga etmez. Çok önemli bir toplantı için Ankara'ya gidiyorduk. Dönemin başkanı Ünal Aysal beni aradı Ali Dürüst'ü götürme, o başkan adayı olacak dedi, ben de o zaman ben de gitmem dedim. Kıskançlıkla bu iş olmaz."