Fenerbahçe’de 8 yıl forma giyerek adını efsaneler arasına yazdıran Alex de Souza (37), jübile maçını dün gece Palmeiras’ta yaparak, aktif futbol hayatına son verdi.

Palmeiras'ın 1999 sezonundaki oyuncuları ve Alex’in arkadaşları arasında oynanan maç, Palmeiras 1999 takımının 5-3’lük galibiyetiyle sonuçlandı. Fenerbahçe, Palmeiras ve Coritiba takımlarındaki takım arkadaşları, Alex’in son maçında da yanında yer almayı unutmadı.

Palmeiras takımının Alex de Souza’ya özel bir jübile önermesiyle gerçekleşen maçta, Türkiye’den Rüştü Reçber, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio, Alex’in arkadaşları takımında yer aldı. Alex, jübile maçında attığı akıl dolu iki gol ile taraftarların uzun süren alkışlamasına yol açtı. Katar’dan Alex’in jübilesi için gelen Tuncay Şanlı’nın topuk ile attığı gol, Brezilyalı seyircilerin ve yorumcuların Tuncay’ı ayakta alkışlamasına sebep oldu.

Türk futbolunun en sevilen yıldızları arasında yer alan Alex de Souza’yı izlemek için kilometrelerce uzaktan gelen Türk futbolseverler, maç sonuna kadar Fenerbahçe’nin efsane futbolcusunu destekleyerek, Alex de Souza’yı son maçında da yalnız bırakmadı. Maçın hakemi serbest vuruş esnasında spreyle çimlerin üzerine 'Alex' yazarak ünlü oyuncuya jest yaparken maç sonunda Alex'e krampon ve plaket hediye edildi.

Brezilya'nın ESPN kanalında yayınlanan karşılaşmayı stadyumda toplam 12 bin 600 seyirci izledi. Yaklaşık 100 civarında Türk taraftarın da bulunduğu maçta tribünlerin boş olması ve seyirciden beklenen ilgiyi görmemesi dikkat çekti.