Bursaspor Başkanı Ali Ay, dini imanı sadece para olan futbolcunun dünyanın en iyisi olsa da Bursaspor’un kapısından içeri giremeyeceğini söyledi.
Bursaspor Divan Kurulu’nun Olağan Toplantısı Merinos Atatürk Kongre Merkezi Muradiye Salonu’nda gerçekleştirildi. 80 üyenin katıldığı Divan Kurulu toplantısında üyeler Nejat Çölek ve Kemal Kirevetözen’in Divan Kurulu’na üyelikleri duyuruldu. Ayrıca Divan Başkanlık Kurulu tarafından Bursaspor Kulübü’ne aralıksız 50 yıl üye olan üyelere teşekkür plaketi takdim edildi. Divan Kurulu toplantısına Başkan Ali Ay, yöneticiler Ali Ademoğlu, Ali Turan, Mustafa Bakır, Hakan Dinçtürk, Yusuf Arslan da katıldı.
SEVİNÇ: “STADYUMUMUZUN İNŞAAT GÖRÜNTÜSÜNDEN ÇIKMASINI İSTİYORUZ”
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç yaptığı konuşmada yeni stadyumun eksiklerinin bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Sevinç, “Bursasporumuzun yeni stadyumu açıldı. Bu stadın açılışı yapıldı fakat eksikleri gündeme getirmek zorundayız. Evet stadyumu Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Sayın Recep Altepe Bursaspor’un üyesi değil, koyu bir taraftarıdır. Bugüne kadar yaptıkları için kendisine sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz. Lakin stadyum açıldığından bugüne eskimeye yüz tutuyor. Arkadaşlarımızdan gelen şikayetlerde otoparkların çok uzaklarda olması ve araçlarla stadyuma ulaşılamaması. Yağmurda, sıcakta yüründüğü belirtildi. Bu eserler kolay meydana çıkmıyor. Yarım kalan iş, iş değildir. Dolayısıyla bunu tamamlanması gerektiğine inanıyoruz. Şu anda milli maçlarımızı UEFA kriterlerine uymadığı için bu stadyumda oynamamız mümkün değil. Bu kadar emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarından bir an önce stadyumun bitirilmesi konusunda dilek ve temennilerimizi iletmekte fayda görüyorum. Gerekeni yapacaklardır. Buna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Böylesine bir eseri sosyal yaşam alanları, park alanları ve içerideki Divan Kurulu salonuyla, vefa salonlarıyla Bursaspor’a yakışan şekliyle inşaat görüntüsünden bir an önce uzaklaştırılması hepimizin arzusu” dedi.
“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM”
Ardından söz alan kulüp başkanı Ali Ay ise göreve geldikleri günden bu yana geçen sürede hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, “Benim gözümde, benim gönlümde Bursaspor, bu şehrin en önemli markasıdır. Bu göreve gelirken, kendi sanayici arkadaşlarım da dahil, herkes taşın altına elini koyacaktır diye umut etmiştim ama maalesef beklediğim gibi olmadı. Uzunca bir süredir düşünüyorum. Acaba neden olmadı? Neden bu şehrin insanlarını, topyekün bu mücadeleye ortak edemiyoruz. İnsanları Bursaspor’dan uzak tutan şey ne? Sanayiciler, işadamları neden yüzlerini Bursaspor’a dönmüyorlar? Bunu kabullenemiyorum, aklım almıyor. Bu şehirde yaşamının da, bu şehirde kazanmanın da bir bedeli olmalıdır. Hiçbirimizin bu şehirden alacağı yok. Hepimiz borçluyuz. Ne yaparsak yapalım, borcumuzu ödeyemeyiz. O halde, Türkiye’nin en büyük ekonomilerinden biri olan Bursa’nın, Bursaspor’a olan ilgisizliğinin mantıklı bir nedeni olmalı dediğimde, aklıma sadece iki cevap geliyor; suistimal ve vefasızlık” şeklinde konuştu.
“DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU OLSA DA BU KAPIDAN İÇERİ GİREMEZ”
Yeni sezonda birinci önceliklerinin taraftarların başını yere eğdirmeyecek ve giydiği formanın hakkını veren bir takım oluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Ay, “Bir futbolcu tekmeye kafa uzatmıyorsa, arkadaşının hatasını telafi etmek için daha fazla koşmuyorsa, dini imanı sadece paraysa, dünyanın en iyi futbolcusu olsa da artık bu kapıdan içeri giremez. İkinci mücadelemiz de şu. Bu kulüp kimsenin babasının malı değil. Bir kişinin yapacağı işi üç kişiyle yapma zamanı bitti. Bize üç kişinin yaptığı işi tek başına yapacak yürekli ve yetenekli arkadaşlar lazım. Kulüpteki bütün kadroların performansları yeniden gözden geçiriliyor. Şunun tanıdığı, bunun torpili yok. Ben herkesi yaptığı işle, verdiği hizmetle tartarım. Üçüncü ve aslında en önemli savaşımızı, tasarruflu büyüme noktasında veriyoruz. Hem tasarruf edeceğiz hem de gelirlerimizi arttırmak suretiyle önce borçlarımızı ödeyeceğiz, sonra da hormonlu değil, sağlıklı büyümenin yollarını arayacağız. Şikayet etmek için değil, çözüm bulmak için bizi bu koltuğa oturttunuz ve biz de çözüm, dünyanın öbür ucunda da olsa bulacağız ve kimin ne dediğine bakmadan doğru bildiğimiz yolda yürümeye ve büyümeye devam edeceğiz arkadaşlar” diye konuştu.
“5-6 ARKADAŞIMIZ BANDIRMASPOR’DA KİRALIK OYNAYACAK”
Transfer sezonuna başladıklarını hatırlatan Ay, “Bursaspor bünyesinde 52 futbolcu var. Bunların oynayanlarını biliyorsunuz. Bir kısmı Yeşil Bursa’da, bir kısmı da yeni katılacak olan gençlerimiz. Ben de gençleri oynatmaktan yanayım. Hocam ile zaten konuştum. Bursaspor eğer tekrar şampiyon olacaksa bunu altyapıdan arkadaşlar ile yapacak. Şampiyonluk yılında da 4-5 oyuncumuz altyapıdandı. En az 4-5 tane oyuncumuz bu sezon Bursaspor A takımında oynayacaklardır. İsmail Ertekin hocamız ile görüştük. Oynamayan 5-6 arkadaşımıza Bandırmaspor’da kiralık olarak oynamasını sağlayacağız. Dedim ki 30 maçın üzerinde oynarsa 5 kuruş para almayacağım dedim. Kendisi de kabul etti. Bir kısmını da oraya göndereceğiz. Allah’ın izniyle gelecek sezon daha çok gençler ile oynayacak hale geleceğiz” dedi.
“GÜZEL GELİŞMELER OLACAK”
Geçtiğimiz sezon futbol için harcanan paranın 140 milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Ali Ay, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz arkadaşlarımız ile oturduk bu sene 55 milyon TL buna vergiler dahil bir bütçe ayırdık. Şunun sözünü veriyorum bu sezon ki daha güzel bir takım olacak. 140 milyon nerede? 55 milyon nerede? 16-17 milyon TL faiz giderimiz var. 22 milyon TL çalışanımıza vermiş olduğumuz bütçe var. 5-6 milyon TL amatör branşlara verdiğimiz bütçe var. Bu sezon biliyorsunuz takımlarımız lige çıktı. Bununla ilgili sponsorluk çalışmalarımız devam ediyor. Güzel gelişmeler olacak inşallah. 10 milyon TL ödenmemiş senedimiz var. Bunları üst üste topladığımız zaman 140 milyon TL ediyor. Hadi biraz daha sıkarsak 130 milyon’a düşürdük. Gelirimiz 90 milyon TL, çok güzel çalışırsanız 100 milyon TL olur. Ben sanayiciyim. Bu faizleri biz bitirmediğimiz müddetçe Bursaspor’u düzlüğe çıkartamayız. Tamam faizleri ödedik. Şu anda 70 milyon TL kredi kullanıyoruz. İstanbul’da görüşmelerimiz oldu. 4 yıl vadeli daha iyi kredi alma şansımız olursa çok fazla problemimiz olmaz. Bursaspor’un her sene borçlarını aşağıya çekebilmesi için; stat ismini satmalı, locaları satmalı, kombineleri satmalı, benzin istasyonu projeleri gerçekleştiği takdirde kulübümüz düzlüğe çıkacaktır. Eğer olmazsa her yıl 40-50 Milyon TL’lik futbolcu satışı yapmamız lazım.”