Regnum Carya Turizm Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin kendilerini etkileyeceğini düşünmediğini belirterek, Rus halkının tatil sevdiğini söyledi.

Regnum Carya Turizm Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, Serik'te bulunan Regnum Carya Golf Hotel'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Obama'nın gelip burada golf oynaması, Putin'in gelip burada yüzmesi bizi gururlandırır." diyen Öztürk, G20 Liderler Zirvesi'nin Belek'te gerçekleştirilecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bölge için çok hayırlı bir şey. Bölgenin ismi geçecek genelde. Otelimizin de en önde olan otel olması bizi memnun ediyor. Bakıyorsunuz, güzel bir yapı var. Yetkililer de bunu söylüyor, genel anlamda kalite olarak üst seviyedeyiz. Obama'nın gelip burada golf oynaması, Putin'in burada gelip yüzmesi bizi gururlandırır. Bölge olarak da bizim için de büyük bir artısı olacaktır. Bunu iyi bir şekilde pazarlamamız lazım. Bunun oteller seviyesinde dünyada iyi bir reklamı yapılmalı."

Belek Turizm Merkezi'nin bölgedeki otel sayısı ve kalitesi anlamında dünya piyasasında özel bir yerinin olduğunu dile getiren Ali Şafak Öztürk, golf sporuyla ilgilenenler ile futbol takımları açısından bölgenin önemine değindi. Ali Şafak Öztürk, şöyle konuştu:

"Golfçüler için farklı sahalarda oynamak çok önemlidir. Bu sahaların mesafeleri çok önemlidir. Futbol takımları için de bu kaliteli yerler bulmak çok zor. Bu anlamda Belek, üste çıkıyor. Belek, dünya üzerinde de yer edinmeli, özellikle golfte Avrupa'da önemli bir yeri var. Futbolda da yerimiz var; ama futbolda teknik kalitesi bir yere kadar çıkıyor. Daha iyi takımları getirebilmek için onlardan para almak değil onlara para vermek gerekiyor."

"ARTISINA EKSİSİNİ İYİ ÖLÇEREK ÜST DÜZEY BİR TAKIM GETİRME ÇALIŞMASI YAPILABİLİR"

Üst düzey bir futbol takımı getirip getirmeyecekleri yönündeki bir soruya, Şafak Öztürk, kendi tesislerinde Werder Bremen, FG Kaiserslautern gibi takımların konakladığını kaydederek, "Şu anda öyle bir planımız yok, ama olabilir. Bu ancak devletimizin yardımıyla olabilir. Çünkü bu sadece bizim otelimiz için değil, bölge için de büyük artıları olacak bir şeydir. Buradaki yatırımlara baktığınızda tesisler ve oteller adına yatırımlar var. Artısını eksisini iyi ölçerek böyle bir çalışma yapılabilir." şeklinde konuştu.

"ÜST SEVİYE KRİZLERDE DAHA AZ ETKİLENİYOR"

Antalya'nın turist profilinin çoğunluğunun Ruslar tarafından oluşmasından dolayı Rusya'da yaşanan ekonomik krizin bölgeye etkisine yönelik bir soruya da Öztürk, "Şu anda ruble probleminin sonuçları daha belli değil. İç segment durumu var. Bizim otel üst kalite misafirlerin geldiği otel. Bu bölgede orta düzey alt düzey turist bekleyen oteller de var. Bu tür krizlerde bizim durumumuz daha sağlıklı oluyor. Üst seviye, krizlerde daha az etkileniyor. Ruslar, tatil seven misafirler. Tatillerinden vazgeçmiyor. Etkilenme daha az oluyor. Etkileneceği söyleniyor; ama göreceğiz. Çok görmeden de kolları sıvamamak gerekiyor. Şu anda ne olacağını kimse bilmiyor açıkçası." cevabını verdi.

AVRUPA'NIN İLK VE TEK IŞIKLANDIRMALI GOLF SAHASI

Öztürk, Avrupa'nın ilk ve tek aydınlatmalı sahalarına sahip olmalarına yönelik de "Tabii belli bir yatırım gerektiriyor. Bunu görenler ve bu sahada oynayanlar çok memnun. Böyle yatırımlar, sektörü, bölgeyi ileri itiyor. Başka oteller de bunu düşünmeye başladı. Çıtayı yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN KONAKLADIĞI OTEL

Fenerbahçeli bir aile olduklarını dile getiren Ali Şafak Öztürk, gönül verdikleri takımın tesislerinde konaklamasıyla ilgili de şunları söyledi: "Baktığınız zaman başka bir takım da olur yine aynı şekilde gurur duyarız. Fenerbahçeli olmamızdan dolayı, bildiğimiz, izlediğimiz futbolcuların burada olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Kaliteli üst düzey insanlar."

Golf oynamasıyla bilinen Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'la karşılaştıklarını ve galip geldiğini anlatan Ali Şafak Öztürk, "Dirk Kuyt'la gece golfü oynadık. Bu güzel bir tecrübe. Arkadaş oluyorsun sohbet ediyorsun, şakalaşıyorsun. Üst düzey insan tanımak güzel bir şey. Golf olarak gayet iyi 14 handikapı var. iyi bir seviye. Ben ne kadar kendisini yenmiş olsam da." şeklinde konuştu.