Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, sarı - lacivertli takımı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının terörist bir saldırı olduğunu söyledi.

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor'la deplasmanda oynadığı ve 5-1 kazandığı maçın ardından İstanbul'a dönmekte olan Fenerbahçe kafilesinin Trabzon Sürmene'de silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili görüşü sorulan Ali Şen, olayların Trabzon ve Trabzonspor'la alakası olmadığını söyledi.

Katıldığı bir program sonrasında Cihan muhabirinin konuya ilişkin sorularını cevaplayan eski başkan Şen, "Rakip Trabzonspor değildi o anda. Sadece Trabzon şehrine yakın bir yerde olmuştur. Trabzonsporlu ve Trabzonlunun bir müdahili yok bu işte. Bu bir terör saldırısıdır." dedi.

Yaşanan vahim olayın ardından futbolun paydaşlarının gerekli duyarlılığı gösterdiğini, her kesimin Fenerbahçe'ye sahip çıkıp destek verdiğini de belirten Ali Şen, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun olayın faillerinin bulunması için maça çıkmama kararını da onayladığını söyledi. Buna bağlı olarak Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun da ortak bir kararla Süper Ligi bir hafta ötelemesinin yerinde olduğunu ifade eden Şen, şunları söyledi:

"Fenerbahçe yönetim kurulu doğru bir karar almıştır. Alınan karar tepki olarak karşılığını bulmuştur. Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu, Cumhurbaşkanımız, hükümet ve emniyet güçleri herkes büyük tepki gösterdi. Toplum ve basında aynı şekilde tepki gösterdi. Lige verilen erteleme kararı ile de tepki yerine gelmiş oldu."