PTT 1. Lig’in 30. haftasında Alima Yeni Malatyaspor, sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirdi.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "3 maç kazandıktan sonra Play-off potasında bulduk kendimizi. Maalesef kaybettik. İstediklerimizi sahaya yansıtamadık. Burada seyircilere teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz derecede bizi desteklediler. Biz onlara karşılık veremedik. Orta sahada daha diri, daha baskılı olmamız gerekiyordu. Oyuncularım şimdiye kadar inanılmaz bir mücadele örneği verdi. Maalesef bugün istediğimiz sonuç olmadı. Benim futbolcularım inanılmaz derecede karakterli. Hiçbir tane karaktersiz bir adamımız yok. Burada hiçbir pazarlık falan da yapılmadı. Play-off pazarlığı, bilmem ne pazarlığı söz konusu değildir. Futbolcu kardeşlerimiz burada çok normal bir şekilde, yönetimle istişare içerisinde konuşmuştur. Ne bizim kaptanımız Vedat Kapurtu ne de herhangi bir oyuncu yanlış bir şey yapmış değil. Mağlubiyetlerden sonra mazeretlerin arkasına sığınmak istemiyoruz. Çünkü kendi elimizdeydi. Çok istedik olmadı. Bir de üzüldüğüm taraf hakemin kararlarıydı. Federasyonu tebrik etmek istiyorum. Biliyorsunuz bugün atanan hakem Giresunlu. Başka hakem yok muydu? Karnesine bakıyorum 8 haftadır 6. hakem. Malatya şehrini herkesin iyi tanıması gerekiyor. Her şeyi yemez burası. İkincisi, bir yan hakem çıkıyor burada. Zaten sen can havliyle istiyorsun 1-1’i bulmak. 4 metre ofsayt sen verdiğin zaman yukarıdaki insanlar teşekkür mü edecek sana. Biz yine ceza alacağız. Hakemlerle ilgili ne olacak onu merak ediyorum ben. Para cezası, kapatma cezası, bilmem ne cezası” dedi.
ALTINORDU CEPHESİ
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise maç sonu değerlendirmesinde, "8 haftadır kazanamıyorduk. Belki 8 hafta önce ilk 2 hedefimiz vardı. Yakındık yukarıya. Ama futbol böyle bir şey. Bir türlü kazanamamak genç bir takımda ister istemez moral düşüklüğü, motivasyon düşüklüğüne neden oldu. Belki çok iyi oynayıp kaybettiğimiz maçlar oldu. Son haftalarda da son dakikalarda yediğimiz goller vardı. Bu maç öncesi Malatya takımı da Play-off’un dibine gelmişti. Onlar da başarılı bir takım. Bir kere seyirci geldi çok güzel keyifli bir maç oldu" dedi.
BERKAY: “KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Altınordu takımının orta saha oyuncusu Berkay Samancı ise yaptığı açıklamada, “Malatya deplasmanında kazandığımız için mutluyuz. Haftalardır kazanamıyorduk. Bu galibiyet bizim için iyi oldu. Malatya seyircisine de teşekkür ediyorum. Gelip güzel bir hava oluşturdular. Biz İzmir’de böyle ortamlar bulamıyoruz. Seyircili maçlarda daha iyi oynuyoruz” diye konuştu.