MALATYA (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Alima Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, "Önümüzde sekiz hafta var. Bu maçlarda alabileceğimiz kadar puanları alıp, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahasında Balıkesirspor maçının hazırlıklarına başlayan Alima Yeni Malatyaspor'da Ravcı, antrenmandan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 2-0 kaybettikleri Denizlispor maçının ilk yarısında kendilerine yakışmayan bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Denizlispor maçının ikinci yarısında biraz daha toparlandıklarını belirten Ravcı, "Gol pozisyonları da bulduk. Bizim açımızdan iyi bir maç olmadı. En kötü bir puanla dönebileceğimiz bir maçtan puansız ayrıldık. Özellikle iki üç tane net pozisyonumuz vardı, değerlendiremedik. Geçmişte puan aldığımız maçlara baktığımız zaman takım olarak hırslı ve mücadeleci bir yapımız vardı ama biz bu maçta bunu ortaya koyamadık. Bu anlamda Denizlispor maçı bizim için ders oldu." diye konuştu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek istediklerini kaydeden Ravcı, "Önümüzde iki önemli ekiple iç sahada maçlarımız var. Bu maçlara çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Alt ve üst sıralarda netleşen bir şey yok. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanıp, iyi sonuçlarla ayrılarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Korkulu rüya görmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ravcı, kritik haftalar sonrasında ve öncesinde takımda play-off söylemleri oluştuğuna değinerek, şunları kaydetti:

"İnsanların kafasında şu oluşuyor. İki maç kazanıldığında hemen 'play-off neden olmasın' olgusu oluşuyor. Bunu engelleyemezsiniz. Herkes bir üst lige yükselmek ister. Biz de istiyoruz. Bazı kritik haftalarda alacağımız puanlar bizi play-off potasına sokabilirdi. O kritik maçlarda kötü sonuçlar aldık. İyi sonuçlar alsaydık eğer gizli hedef olarak play-off’u düşünebilirdik ama olmadı. Bunu aksilik olarak düşünüyorum ama bizim bu sezon ilk öncelikli hedefimiz ligde kalmak olmalı. Bu hedefle yola çıktık. Biz, bu sezon PTT 1. Lig'in kalitesini görmüş olduk. Takımları tanımış olduk. Bu ligde hangi hedefe oynarsanız, nasıl bir kadro oluşturmamız gerektiğini gördük. Bizim düşüncemiz bu sezon bu ligde kalmak. Önümüzde sekiz hafta var. Bu maçlarda alabileceğimiz kadar puanları alıp, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz."