Juventus teknik direktörü Massimiliano Allegri, kaleci Gianluigi Buffon ve Leonardo Bonucci yarın Barcelona ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi Berlin’de bir basın toplantısı düzenledi.

Barcelona’ya karşı kazanabilmek için biraz şansa ihtiyaçları olduğunu belirten Allegri, “Onları durdurmayı değil, gol atmayı düşünmek lazım; maç 0-0 bitmeyecek.” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, “Barça, bireysel ve takım olarak çok güçlü bir ekip; ama zayıf noktaları da var.” yorumunu yaptı.

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique’yi tebrik eden Allegri, “Büyük takımları çalıştırmak kolay değil ve o fantastik bir sezon geçirdi. Luis’in kafasında çok net düşünceler ve takımı nasıl oynatacağını biliyor.” dedi.

BUFFON: BİR OĞLUM MESSİ, ÖBÜRÜ NEYMAR HAYRANI

Allegri gibi Barcelona’nın favori olduğunu kabul eden kaleci Buffon, “Barcelona’nın Messi, Suarez, Neymar ve Iniesta gibi dünya çapında oyuncuları var. Bu onları favori kılıyor. Ama Juventus da kurban edilmeye giden kurbanlık değil.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi’nde final oynama hedeflerinin olduğunu; ancak teknik direktör değişikliğinden dolayı bu kadar hızlı ulaşabileceklerini tahmin etmediklerini belirten Buffon, beklenmedik başarı karşısında heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Ailesiyle ilgili bir anektodu gülerek anlatan İtalyan kaleci, “Bir oğlum Messi, öbürü de Neymar hayranı. Evde bana Manchester United veya Real Madrid’e karşı oynayamaz mısınız diye sordular. Yine de şans dilediler.” dedi.

BONUCCİ: BU TÜR FİNALLERDE FARKLAR KAYBOLUYOR

Defans oyuncusu Bonucci, “Biliyoruz ki bir basamak alttayız; ama bu tür finallerde farklar kayboluyor. 11 kişi savaşacağız, Juventus kurban olmaya gelmedi.” değerlendirmesini yaptı.

Defans hattında Chielli’nin oynamayacak olmasının bir dezavantaj olduğunu kaydeden Bonucci, İtalyanlar olarak zor şartların üstesinden geldiklerini ifade etti.