Almanya'da Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın kamuoyuna yeni sızan ‘gizli-sadece görevde kullanılır’ ibareli raporu,ülkede futboldaki şiddetin boyutlarını ortaya koydu. Bild gazetesinin elde ettiği rapora göre Almanya genelinde 20 büyük futbol kulübüne dağılmış vaziyette 4 bin 753 şiddete her an hazır holigan var. Rapordan bu holiganların şiddet meyillerine göre sınıflandırıldıkları ve bu sınıflara göre tavır belirleneceği anlaşılıyor. Zaman zaman zararlı holiganlar Kategori A olarak tarif edilirken Kategori B’dekiler şiddete meyilli ve şiddete hazır olarak tanımlanmış.

En üst sınıf olan Kategori C ise şiddet arayan ve şiddette ısrarlı olanlar olarak açıklanmış. Bu kabarık sayının 1408’inin Kategori C’de ve Kuzey Ren Vestfalya’da olduğu kayda geçti. C kategorisindekilerin karakteristik özellikleri alkol almıyor olsalar dahi stadyuma sadece şiddet çıkarmak ve şiddet aramak için gitmeleri. Gittiklerinde de mutlaka kavgalara ve olaylara karışmaları.

Kulüpler arasında en fazla Kategori C holigana sahip kulüp ise 180 kişilik bir sayı ile BVB Dortmund. Dortmund’dan sonra Kategori C sıralamasında takım olarak 165 holigan ile Schalke 04, 160 kişi ile MSV Duisburg vb. şeklinde devam ediyor. Kısa bir süre önce eyaletin içişleri bakanı Ralf Jaeger, futbolda şiddete göz açırmayacaklarını ve bu kişileri teker teker izleyeceklerini duyurmuştu. İzlenecek kişilerin başında ise olay çıkarma konusunda önderlik ve elebaşılık yapacak kişilerin olacağını açıklamıştı.