BURSA (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası tek kadınlarda Türkiye'ye ilk şampiyonluğunu getiren Çin asıllı Melek Hu, dünya klasmanında ilk 10'a girmeyi hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Takımı oyuncusu olan Melek Hu, Budapeşte'de çeyrek finalde bir numaralı seri başı Alman Han Ying'i 4-2, yarı finalde Hollandalı Li Jie'yi 4-0 yenerek finale kalmış, finalde de Portekizli rakibi Yu Fu'yu 4-1 mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Başarılı sporcu, Bursa Büyükşehir Belediyesinin BUSKİ Spor Tesisleri'nde günde 2,5-3 saat çalışarak yeni madalyaları boynuna takmak istiyor.

Antrenmanlarını Danimarka'da yapan ve turnuvalardan kısa süre önce Bursa'ya gelerek kampa giren Melek Hu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki dostlarıyla çok iyi anlaştığını, özellik künefe ve ızgara çeşitlerini çok sevdiğini söyledi.

Çin'de bir okulda 7 yaşında masa tenisine başladığını hatırlatan Hu, 20 yıldır raketi elinden düşürmediğini aktardı. 2007 yılında Türkiye'ye geldiğini anlatan Melek, ''Uzun zaman Fenerbahçe'de oynadım. Ardından Rusya'da bulundum. Son iki yıldır Bursa'dayım. Burada çok arkadaşım var ve mutluyum. ' diye konuştu.

Antremanlarını Danimarka'da yaptığını belirten Melek Hu, ''Kopenhag'da iki Çinli hocam var, onlarla çalışıyorum. Yavaş yavaş yaşımız büyüyor, antrenman her gün daha zorlaşıyor. Günde en fazla 4 saat antrenman yapabiliyorum. Masa tenisini 20 yıldır oynuyorum, Avrupa şampiyonluğundan sonraki hedefim dünya klasmanında ilk 10'a girmek.'' dedi.

"Melek dünya sıralamasında 16'ncı sıraya yükseldi"
Bursa Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Başantrenörü Tuncay Çalışkan ise Melek'in son yıllarda başarısının arttığına dikkati çekti.

Uluslararası Masa Tenisi Federasyonunun bir yıl boyunca oynanacak maçların takvimini belirlediğine işaret eden Çalışkan, şöyle devam etti:

''Ne zaman oynayacağınız her zaman belli. Sporcular bu turnuvalara hazırlanıyorlar, bu maçları kazandıkça puanları artıyor, kaybettikçe düşüyor. Melek ilk başladığında dünya sıralamasında 255'inciydi, son yıllardaki başarılarının ardından 16'ncı sıraya yükseldi."