KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Spor) Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Edirne Belediyesi Edirnespor'u 85-59 yendikleri maça ilişkin, "Bizim için rahat ve güzel bir galibiyet oldu" dedi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarlarına galibiyet hediye etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Haklı bir galibiyet elde ettiklerini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Avrupa'da maçlarımız bittiği için zaten lige döndük. Kazanmamız gereken bir maçtı. Bu saatten sonra ligde puan bizim için çok önemli. Ligde iyi işler yapmış bir takımla oynadık. Oyuncularını çok doğru kullanan bir takım. O yüzden bu maçı çok ciddiye alıyorduk. Maçın ilk yarısı beklediğimiz gibi geçti. İkinci yarıda onlar maça asılmadı. Bizim için rahat ve güzel bir galibiyet oldu. Bundan sonraki tüm maçları final niteliğinde oynamalıyız ki ligde istediğimiz yere gelebilelim."

- Edirne Belediyesi Edirnespor cephesi

Edirne Belediyesi Edirnespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, AGÜ Spor'un ABD'li oyuncusu Whalen'i durduramadıklarını ve maçı kaybettiklerini ifade etti.

İyi mücadele etmeye çalıştıklarını ancak rakibin çok güçlü olduğunu anlatan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yorucu bir yolculuğun ardından buraya geldik. Tabii bu bahane olmamalı. İlk yarı Whalen'i durdurma noktasında sıkıntı yaşadık. Whalen'i durdurabilsek maçın şekli farklı olacaktı. İkinci yarıda sakatlanan bir oyuncumuz vardı. AGü Spor ligimizin güçlü takımlarından biri. Onlara kalan maçlarda başarılar diliyorum. Bugünkü mağlubiyeti telafi etme adına çarşamba günü Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz."