PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik ekip ve oyuncular kötü gidişe bu hafta sonunda oynayacakları Alanyaspor maçıyla son vereceklerini söylediler.

İzmir Atatürk Stadı'nda 19 Eylül Cumartesi günü Alanyaspor'u ağırlayacak olan Altınordu'da teknik ekip ve oyuncular bu sezon ilk kez kendi sahalarında oynayacak olmanın da heyecanı yaşanıyor.

Altınordu, Alanyaspor ile İzmir Atatürk Stadı'nda oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı çalışmayla sürdürdü. Koordinatif ısınma ile başlayan antrenman, dinamik pas çalışması ve kanat varyasyonları ile devam ederken, taktik oyunla tamamlandı.

Sakatlık sonrası tedavi süreci devam eden Gökhan Yılmaz, takımdan ayrı olarak düz koşu yaparken, Emre Kara ise kuvvet çalışması yaptı. Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) U18 takımından savunma oyuncusu Hamit Kulya da bugün ilk kez A takımla birlikte antrenmana katıldı.

Yapılan antrenman sonrasında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ile oyuncular Çağlar Söğüncü, Murat Yılmaz ve Timur Temeltaş, Alanyaspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "Ligde 5. haftada İzmir'de Atatürk Stadı'nda oynayacağız. Tabii bu sezonda istediğimiz başlangıcı yapamadık. Belki oyun, mücadele anlamında iyi işler yaptık ama bir türlü bunu galibiyetle pekiştiremedik." diyerek, şöyle konuştu:

"Şimdi bu hafta oynayacağımız Alanyaspor maçı kendi sahamızda ve ilk defa bu sene kendi sahamızda oynayacağız. Bizim için önemli bir maç. Her maçın olduğu gibi bunun da önemi farklı. Ama kazanıp, artık bir an önce seriye geçmek istiyoruz. Bu maçta 3 puan alıp bunu devam ettirmek istiyoruz. Hazırlıklarımız iyi, çok güzel gidiyor. Özellikle son 2-3 gündür yaptığımız antrenmanlarda coşkumuz, tempomuz çok yüksek. Maç hazırlıklarımız gayet güzel gidiyor."

İlk iç saha maçı ve karşılaşmanın İzmir Atatürk Stadı'nda oynanmasıyla ilgili bir soruya ise Eroğlu, "Bizim için Atatürk Stadı'nda oynamamız güzel, tabii bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Tabii ki hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. O sahada da en iyi şekilde oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Mücadelemizi yapmamız gerekiyor. İzmirli bir çok futbol severimizin de bu maça geleceğini düşünüyorum. Geçen seneki yakaladığımız hem iyi oyun, takım anlamında aldığımız galibiyetler, gelen seyircinin keyif alması bizin için güzeldi. Bunları tekrar etmek istiyoruz. Onları maça davet etmek istiyorum." diye cevap verdi.

Oyunculardan Çağlar Söğüncü ise yaptığı açıklamada, "Son maçta aldığımız bir puan için seviniyoruz ama oyun için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Oyunun ikinci yarısında özellikle oyundan baya düştük. Golü yediğimiz dakikaya kadar çok iyi mücadele ettik ama sadece gol bölgelerindeki girişimlerimizde olumsuzluklar yaşadık. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından çıkarılması gereken dersleri çıkardık. Alanyaspor maçına en iyi şekilde hazırlanıp, hedefimiz olan 3 puanı almak için sahaya çıkacağız. Takımımız iyi durumda, hedefimiz 3 puan." dedi.

Oyunculardan Murat Yılmaz ise "Çalışmalarımız aynı yüksek tempoda devam ediyor. İlk 4 hafta maçlar istediğimiz gibi gitmedi ve istediğimiz sonuçları alamadık. Ama artık önümüze bakıp, bu Alanyaspor maçıyla bir çıkış yakalamak istiyoruz. Artık bundan sonra büyük hedefler peşinde olacağız ve bu maça da 3 puan almak için çıkacağız. Bu maça çok iyi hazırlanıyoruz, bu maçtan artık 3 puan alıp bir seriye bağlamak istiyoruz." derken, Timur Temeltaş ta şunları söyledi:

"İlk 4 hafta istediğimiz gibi geçmedi. Zaman zaman iyi oyun ortaya koydu, zaman zaman hatalar yaptık. Şimdi lig bizim için bu hafta başlıyor diye düşünüyorum. İzmir Atatürk Stadı'nda yine evimizde oynayacağız. Bunun bizim için bir avantaj olacağını düşünüyorum. Bu coşkulu oyunumuzu, geçen sene sergilediğimiz oyunu Alanyaspor maçından itibaren tekrardan sergilemeye başlamak istiyoruz."