PTT 1. Lig ekibi Altınordu, U19 ve U18 takımlarının önümüzdeki sezon kendi yaş grupları yerine U21 Süper Lig ve U19 Elit Süper Lig’de mücadelesi etmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurdu.

Altınordu U18 takımımın önceki hafta Riva’da Beşiktaş ile oynadığı U19 Süper Kupa finalini izleyen, U17 takımını ise sezon boyunca takibe alan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Altınordu’nun bu isteğini kabul ederek kırmızı lacivertli iki ekibi de Süper Lig grubuna dahil etti.

Böylelikle U19’lar kendilerinden 2 yaş büyük Spor Toto Süper Lig ekiplerinin yer aldığı U21 Süper Ligi’nde, U18’ler ise yine 1 yaş büyük takımların mücadele ettiği U19 Elit Süper Lig grubunda oynayacaklar.

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Terim’e jesti için teşekkür ederek, "U18 (1997) takımımız geçen sezonu U19 Elit PTT 1. Ligi’ni 34 maçta 29 galibiyet, 5 beraberlikle ve namağlup lider tamamladı. U17 (1998) takımımız da başarılı bir performans gösterdi. Gençlerimizin A Takım’a daha hazır hale gelmeleri için zorluk derecesi yüksek maçlar oynamaları gerekiyor. Bu nedenle iki ekibimizin de Süper Lig klasmanında mücadele etmesini istedik. Sayın Terim de bu isteğimizi olumlu karşıladı. Bu ligde sonuç odaklı değiliz. Gençlerimizin daha fazla çatırtıya girmesini istiyoruz." dedi.