PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun bu yıl birincisini organize ettiği Uluslararası U17 Cup, Selçuk-Efes Tesisleri’nde başladı.

Altınordu 2. Dönem Genç Takımlar grubu ekiplerinden U17 takımının yanı sıra Beşiktaş, Hollanda’dan Vitesse Arnheim ve Almanya’dan Fortuna Düsseldorf’un katıldığı organizasyon 3 gün devam edecek. Organizasyonun açılış töreninde futbolcular müzik eşliğinde tek tek anons edilerek sahaya davet edilirken, karşılaşmaları Altınordu A Takım teknik ekibi ve futbolcular da izledi. İlk gün Altınordu – Vitesse Arnheim ve Beşiktaş – Fortuna Düsseldorf karşılaşmaları oynandı.

Katılımı ekiplerin organizasyondan büyük mutluluk duydukları gözlenirken, takım antrenörleri şu görüşlere yer verdiler:

Kevin Moelker (Vitesse Arnheim U17 Takım Antrenörü): "İzmir’de güzel bir iklimde, güzel bir sahada, zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağız. Türk futbolunu yakından takip ediyor ve biliyoruz. Buradaki genç oyuncuların da yeteneklerinin farkındayız. Hollanda ile yakın düzeyde ekipler var. Farkı yaratan oyuncuların bireysel yetenekleri. Oyuncular daha fazla bireysel çalışmalar yaparak eksiklerini giderebilir.

Samir Sisiç (Fortuna Düsseldorf U17 Takım Antrenörü): Almanya’da bu tarz turnuvalara sürekli katılıyoruz. Türkiye’de de düzenlendiğini görmek ve buraya gelmek güzel bir duygu. Bu turnuvaların hem sayısının artması, hem de yaş grupları olarak farklılaşması gerektiğine inanıyorum. Bu işin öncülüğünü yapan Altınordu’yu tebrik ediyorum. Çok önemli bir misyonu üstlenmiş durumdalar.

Kaan Demir (Beşiktaş U17 Takım Antrenörü): Bizim için özel ve güzel bir turnuva. Uluslararası arenadaki rakiplerimizi görme ve onlara mücadele etme fırsatı elde ediyoruz. Burada üç gün boyunca zorlu ve temposu yüksek maçlar oynayacağız. Bu üç günden her ekibin önemli çıkarımlar elde edeceğine inanıyorum.

İsmail Alan (Altınordu U17 Takım Antrenörü): Altınordu olarak bu tarz turnuvaları sürekli hale getirmek için çalışıyoruz. Uluslararası U12 Cup ve Sömestr Cup’ın yanı sıra U14 Cup ile bu konuda önemli mesafe kat ettik. İlk kez organize ettiğimiz U17 Cup’ın da hedefine ulaşacağına inanıyorum. Altınordu forması giyen gençlerin uluslararası düzeyde daha fazla maç yapmalarını, gelişimleri açısından çok önemli olarak görüyoruz."