İzmir'in Torbalı ilçesinde 80 dönümlük arazi üzerine kurulacak Altınordu Futbol Meslek Okulu tesislerinde buluşan Kırmızı-Lacivertliler, çim sahaların tohumunu attı.

Üç yılda Yeşilyurt ve Selçuk’ta 11 sahalı iki tesis inşa eden Altınordu, Torbalı’daki dev komplekste başlayan çalışmaları yerinde görmek ve çim tohumu ekmek için biraraya geldi. Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Yönetim Kurulu üyeleri Zafer Bilgetay, Murat Dizdar ve Barış Orhunbilge’nin de katıldığı tohum atma töreninde, idari yönetim kadrosu ve A takım dahil Kırmızı-Lacivertli bütün ekipler eksiksiz hazır bulundu. Yaklaşık 300 kişi, yapımı devam eden sahanın çim tohumlarını omuz omuza verip atıp kurban keserken lojman ve idari binayı da gördüler.

Başkan Özkan, “Altınordu Futbol Meslek Okulu” adı verilen ve kısaca “AFMO” olarak anılacak tesisin 28 Eylül 2015'te hizmet vermeye başlayacağını söyleyerek, kulübün 92. kuruluş yıldönümü olan 26 Aralık’ta ise sahaların maç oynanabilecek düzeye ulaşacağını ifade etti. AFMO, FIFA standartlarında tribünlü 5 saha, 1 futsal salonu, 1 spor salonu, 2 plaj futbolu sahası, 1 forvet şut çalışma ve 1 kaleci eğitim alanı, lojman idari merkez, yemekhane ve sosyal tesislerden oluşacak. Özkan, çim atma töreninin Altınordu camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu tesislerden sadece Altınordumuz'un değil, Türk futbolunun geleceğinin teminatı olacak çocuklarımız yetişecek. Bugün, Altınordu tarihinin önemli günlerinden biri. Hiç unutulmasın diye özellikle 9 Eylül’ü tercih ettik. İzmir’in kurtuluş gününde biz de Türk futbolunun üretkenliği yolunda çok önemli bir adım atmış bulunduk.” dedi.