Nevşehir 1. Amatör Ligde mücadele eden Çat Gençlik Spor namağlup şampiyon oldu.
Nevşehir 1. Amatör Lig’de mücadele eden Çat Gençlik Spor futbol takımı namağlup olarak şampiyon oldu. Geçtiğimiz yıl kurulan ve kurulduğu ilk sezonda 2. Amatör Ligde 1 mağlubiyet ile şampiyon olarak 1. Amatör Lige çıkan Çat Gençlik Spor, 1. Amatör Lig’de ise ilk sezonunda namağlup şampiyon olmayı başardı. Nevşehir’de bugün oynanan şampiyonluk maçında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi futbol takımı ile karşılaşan Çat Gençlik Spor rakibini 27 ve 63. dakikalarda Ali Şahin, 37. dakikada Tugay, 38 ve 45. dakikalarda Muhsin Özdemir ve 78. dakikada Hasan Hüseyin’in kaydettiği gol ile 6-0 mağlup ederek Nevşehir şampiyonu oldu.
Maç sonrasında futbolcu ve teknik heyetin şampiyonluk sevinci görülmeye değerken her iki takımın futbolcularına madalyaları, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mustafa Avcı, Futbol İl Temsilcisi Tolga Karaca ve Çat Belediye Başkanı Kamil Duru tarafından verildi. Çat Gençlik Spor takımının şampiyonluk kupasını ise takım kaptanı Muhsin Özdemir, Nevşehir Milletvekillerinin elinden alırken futbolcular uzun süre şampiyonluğu kutladılar.
DURU: "NAMAĞLUP BİR ŞEKİLDE SEZONU KAPATTIK"
Çat Gençlik Spor Onursal Başkanı Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, henüz geçen yıl kurulduklarını ve bugüne kadar oynamış oldukları 30 maçta sadece geçen yıl 1 mağlubiyet aldıklarını ifade etti. Duru, "Öncelikle bu şampiyonlukta emeği geçen futbolcularıma, teknik heyetime herkese teşekkür ediyorum. Çat Gençlik Spor Kulübü geçen sene kuruldu. Geçen sene 1 mağlubiyet ile sezonu bitirdik. Bu sene belki de bilmiyorum Türkiye liglerinde var mıdır? Hiç mağlup olmadan sezonu tamamladık. Sadece iki beraberliğimiz var. Tüm teknik heyetime futbolcularıma teşekkür ediyorum. Kurulduğumuzdan beri 30 maçta tek bir mağlubiyetimiz var. Bu sene hiç mağlup olmadan namağlup bir şekilde sezonu kapattık” dedi.
Çat Gençlik Spor Teknik Direktörü Tarkan Güney ise, "Geçen sene 2. Amatör ligde şampiyon olarak 1. Amatör lige çıkan Çat Gençlik Spor bu sene başında ciddi bir kadro kurarak hedefe yürümek istedi. Ve takımın başında da beni görmek istedi. Bende bu teklifte onur duydum, gurur duydum. Çok güzel bir ortam oluşturduk. Çok güzel bir hava yakaladık. Başkanımız Kamil Duru’dan malzemecimize kadar birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Yola çıktığımızda ama şuan yanımızda olmayan arkadaşlarımız da var. Onlarında bize katkısı çok fazla idi. Bugün itibarıyla Nevşehir’de şampiyon olduk. Hedefimiz burası da değil” şeklinde konuştu.
Çat Gençlik Spor futbolcularından Ali Şahin ise, “Namağlup şampiyon olduk. Geldiğim günden beri takımın zaten ayrı bir havası vardı. Bu da bize olumlu sonuçlar getirdi. Çok şükür şampiyon olduk. Bundan sonra ki hedefimiz 24 Nisan tarihinde oynayacağımız Nevşehir Spor maçı. Zor ama biz takımımıza güveniyoruz. İnşallah seneye Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceğiz” ifadeleri kullandı.
Çat Gençlik Spor takım kaptanı Muhsin Özdemir ise, “İyi mücadele ettik. Kadromuz şampiyon olabilecek bir kadro idi. Çok çalıştık, inandık, birlik ve beraberliği en güzel şekilde sağladık ve namağlup şampiyon olduk” dedi.