Göksun'da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından liseler arası voleybol ile kurumlar arası voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenleniyor.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, spor salonundaki turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, sporun her yaşta yapılabilecek ve her yaşa uygun branşları olan bir etkinlik alanı olduğunu söyledi.

Amatör Spor Haftasını değişik aktivitelerle icra etmek amacı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bir planlama yaptıklarını dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"Sporun ve sportmenlik bilincinin aşılanması hususunda öğretmenleriz hem okullardaki derslerde hem de bu turnuvada gerekli bilgilendirme çalışmalarını yürütecekler. Spora ve sporcuya yatırım yapmak devletimizin de temel gayelerinden bir tanesidir. Bizde ilçe düzeyinde sporun daha iyi noktalara gelesi hususunda okullarımızda beden eğitimi branşında görev yapan öğretmenlerimizle çalışma içerisindeyiz. Tabi sporun sadece bir iki dalının değil bütün dallarının önemli olduğunu düşünüyorum. Sporu, her yaşta yapılabilecek, her yaşa uygun branşları olan bir etkinlik alanı olarak görüyorum."

Spor icra edilirken takım ruhunun, disiplinli çalışma anlayışının ve fair play ruhunun da kazanılması gerektiğine vurgu yapan Pehlivan, "Bu gün baktığınız zaman en erken yaşlarda bu alışkanlığı kazanan çocuklarımızın, biryandan fiziksel gelişimine katkı yaparken, biryandan da onların derslerine de daha berrak bir beyinle konsantre olduklarını ve başarı düzeylerinin arttığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe Müdürü İsmail Erdem ise gelenekselleştirilmesi düşünülen Amatör Spor Haftası ile çeşitli turnuvalar ve etkinlikler düzenleyerek, insanların hayatında sporun da yer alması gerektiğini vurgulamak ve düzenli spor yapmanın yaşam standartlarını da yükseltebileceği bilincini vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Pehlivan, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdullah Yaylamış ve İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Güler ile Göksun Anadolu Lisesi ile Göksun METEM voleybol takımları arasında oynan maçı izledi.