Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bursaspor'u, deplasmanda 2-1 yenen Amed Sportif Faaliyetler adını çeyrek finale yazdırdı.
15. dakikada Bursaspor atağında Necid'in ceza yayı üzerinden sert şutunda, top kaleci Levent Taşkın'da kaldı.

20. dakikada konuk Amed Sportif Faaliyetler'in golü geldi. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde yeşil-beyazlı takımın defansı topu uzaklaştıramadı. Pozisyonu iyi takip eden Ercan Çapar, ceza sahasının hemen dışına gelen topu, sert bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1.

32. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan hareketlenen Dzsudzsak, topu arka direğe doğru ortaladı. Geriden gelen Jorquera müsait pozisyonda topa kötü vurunca, meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Amed Sportif Faaliyetler'in üstünlüğüyle sona erdi.65. dakikada konuk Amed Sportif Faaliyetler farkı 2'ye çıkardı. Ercan Çapar ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Yusuf Yağmur, topu arkadan ceza sahasına yönelen Deniz Naki'nin önüne attı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda, top filelere gitti: 0-2.

90+4. dakikada Bursaspor'un golü geldi. Kaleci Mert Günok'un uzun degajında Necid topu kafayla sol kanattan ceza sahasına giren De Sutter'e attı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda, top ağlarla buluştu: 1-2.

Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenen Amed Sportif Faaliyetler, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Bu arada, Bursaspor'da, maçın esame listesine göre ilk 11'de oynayacağı belirtilen Serdar Aziz, karşılaşmadan kısa süre önce rahatsızlandı. Baş dönmesi rahatsızlığı geçirdiği öğrenilen Serdar'ın yerine Dany ilk 11'de sahaya çıktı.

"KISMET DEĞİLMİŞ"

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-1’lik Amed Sportif mağlubiyetinin ardından, “Kupayı çok istiyorduk. Üzüldük, bu sene kısmet değilmiş” dedi.

Bursaspor ile Amed Sportif arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçının ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Müsabaka hakkında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Kupada iyi getirdiğimiz serinin sonunu yaşadık. Bugün bütün şartlar bizim aleyhimizeydi. Buna biz sebep olduk. Konsantrasyon eksiğimiz vardı. Sahada yapmak istediğimiz şeylerde zorlandık. Zemine fazla takıldık. İstediğimiz şeyleri yapamayınca moralimiz bozuldu. Şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre oynayıp kazanmamız gerekiyordu. Bunu beceremedik. Bu maçtan gerekli dersleri çıkartmalıyız. Kupayı çok istiyorduk. Üzüldük, bu sene kısmet değilmiş. Bir an önce toparlanıp, lige konsantre olacağız” diye konuştu.

“ZEMİN ÇOK İYİ DEĞİL”

Pas yapan ve iyi bir zeminde oynayan takım olduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Stadyumumuz yeni olmasına rağmen zemin çok iyi değil. Top hep sekiyor. Oyuncularımın kafası yerdeydi. Oyuna adapte olamadık. Bunların etkisinde kalınca moraller bozuldu. Taraftar bir an önce gol bekliyor. Onun telaşı da var. Rakip takımın oyuncularından bazılarını tebrik etmiyorum. Maalesef provokatif davranıyorlar. Hakem bence iyi bir maç yönetti. Onun etki ettiği bir pozisyon yoktu. Biz sahada yapamadığımızdan dolayı bu sonuç geldi. Bizim de hatalarımız var. Demek ki oyuncularımızı iyi motive edemedik” açıklamasını yaptı.

AMED SPORTİF CEPHESİ

Müsabakayı değerlendiren Amed Sportif Teknik Direktörü Harun Kılıç, “Ziraat Türkiye Kupası’nı başından beri en iyi yerde bitirmek istiyorduk. Başakşehir maçında son dakika golüyle Bursaspor ile eşleştik. Bursaspor çok ciddi bir kulüp. Bu ekibe karşı burada galip gelmek, her baba yiğidin harcı değil. Amed Sportif bugün bunu yaptı. Güzel bir maç oldu. Biz mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

BURSASPOR TARAFTARLARI ARASINDA ARBEDE

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bursaspor'un, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif'e sahasında 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın 85'inci dakikasında, yeşil beyazlı taraftarlar arasında başlayan gerginlik zaman zaman kavgaya dönüştü. Taraftarlar arasında önlem alan polis olaya anında müdahale ederek olayın büyümesini engelledi. Çevik kuvvet ekiplerinin aldığı önlemler taraftarların ve takımların stadyumundan ayrılmasına kadar devam etti. 

AMEDSPOR TARAFTARLARINA POLİS MÜDAHALESİ

Ziraat Türkiye Kupası maçında deplasmanda Amedspor'un Bursaspor'u 2-1 yenerek kupa dışına itmesi, Diyarbakır'da sevinçle gösterileriyle karşılandı.

Tezehürat ve yeşil kırmızı flamalarla Ofis'te toplanan ve Gevran Caddesi'ne yürümek isteyen taraftarlara polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Bursa Timsah Arena stadında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Amedspor'un Bursaspor'u 2-1 yenmesi, Diyarbakır'da sevinç gösterileriyle karşılandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin kişilik taraftar, Amedspor'un galibiyetini kutladı.

Yoldan geçen araçların da korna ve siren çalarak eşlik ettiği sevinç gösterilerinde kalabalık grup, Gevran Caddesi'ne geçerek yürüyüşe geçti. Kısa bir süre yürüyen taraftarlara burada güvenlik önlemi alan polis, taraftara tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı. Bunun üzerine ara sokaklara kaçan taraftarlar da polis ve polis araçlarına taşla saldırarak karşılık verdi. Ofis semtinde güvenlik güçleri ile Amedspor taraftarları arasında çıkan olaylar ara sokaklarda kovalamaca şeklinde devam etti.