Ampute Milli Takımı Avrupa şampiyonu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Milli Takımı, Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO Cup 2015'i finalde ev sahibi Polonya'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon tamamladı.

Grup aşamasında İrlanda'yı 5-0 ve İtalya'yı 9-1 mağlup eden Ampute Milli Takımı, yarı finalde İspanya'yı 3-0, finalde ise Polonya'yı 2-1 mağlup etti.
Turnuvayı Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da yakından takip etti. Özcan, milli takımının maçlarında tribündeki yerini alırken TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ve kurul üyesi Selim Doğan tarafından kendisine forma takdim edildi.

UEFA tarafından da desteklenen organizasyonda bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Polonyalı futbolculardan Roman Kosecki de seyirciler arasındaydı.

Ampute Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyordu:
Ali Budak, Nurettin Balkaya (kaptan), Rahmi Özcan, Feyyaz Gözaçık, Şeyhmus Erdinç, İsmail Parlak, Ümit Sağlam, Savaş Kaya, Fatih Şentürk, Serkan Dereli, Alican Kuruyamaç, Muhammed Yeğen, Ömer Güleryüz, Mert Yıldız, Fatih Karakuş.

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Heyeti:
Murat Kandazoğlu (Kafile Başkanı)
Mustafa Düger (Teknik Kurul Üyesi / Tercüman)
Ercan Tecimer (Menajer)
İsmail Temiz (Baş Antrenör)
Fatih Erdaş (Yrd. Antrenör)
Ökkeş Böke (Kaleci Antrenörü)
Ahmet Türkcan (Yrd. Antrenör)
Halil Şimşek (Malzemeci)
Gürkan Günaydın (Fizyoterapist).