Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdağan, yarışların yapıldığı Atatürk Yüzme Havuzu'nda düzenlenen açılış seramonisi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 5 yılda yüzme sporunun çok büyük bir atılım yaptığını söyledi.

Federasyon olarak birçok projelerinin devreye girdiğini, böylece birçok ülkeyle yarışmaya hatta dereceler almaya başlayacaklarını ifade eden Bozdoğan, 2016 olimpiyatlarına yüzmede bugüne kadarki en fazla sporcu ile katılıp bazı dallarda madalya umutları olduğunu belirtti.

Bozdoğan, "Olimpiyatlarda bizim daha ilk 16'da yüzen sporcumuz hiç olmadı. Umuyorum ki ABD'de çalışan 5 sporcumuz yarı final yüzecek ve olimpiyat barajını aşacak. ABD ve Türkiye'deki antrenörlerimizle çalışan sporcularımız da 2016 olimpiyatlarını hedefliyor" dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi de Adana'nın yüzme sporunda olimpik sporcu yetiştirme merkezi olduğunu bildirdi.

Açılış seramonisinin ardından yarışlara geçildi. 

Anadolu Kupası Yüzme Yarışlarına Türkiye'de 37 kulüpten 13 yaş üstü kız erkek 430 sporcu katılıyor.

Yarışmacılar 50, 100, 200, 400 metre ve 400 metre bayrak mesafelerinde serbest, kurbağalama, sırtüstü, kelebek ve karışık kategorilerinde yarışacak. Yarışlar 7 Eylül'de sone erecek.