Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Final Yarışları Adana’da gerçekleştirildi. Kızlarda İstanbul Anadolu Yakası, erkeklerde ise Kocaeli takım halinde şampiyon oldu.

Yüreğir ilçesi Serinevler Atletizm Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren yarışlara ferdi davet edilen sporcuların yanı sıra 24 takımdan 258 sporcu katıldı. İlk gün yağış altında yapılan yarışlarda sporcular birbirlerine üstünlük kurmak için yoğun mücadele etti.
Takım halinde kızlarda 94 puanla İstanbul Anadolu Yakası şampiyon oldu, ikinciliği 88 puanla Balıkesir, üçüncülüğü ise 73,5 puanla Aksaray elde etti. Erkeklerde ise 89 puanla Kocaeli şampiyon olurken, ikinciliği 86 puanla Samsun, üçüncülüğü ise 85,5 puanla İzmir kazandı.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yarışmanın jüri başkanı ve Eski Milli Maratoncu İsmail Akçay, ilk günkü yağışa rağmen yarışların aksamadan tamamlandığını, başarılı sporcuları belirleyerek milli takım antrenörlerine önereceğini belirtti.