Ankaragücü'nde 24 Ocak tarihinde yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu toplantısı sonrası olağanüstü genel kurula gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Süper Lig’e vedasının ardından çalkantılı dönemler yaşayan ve gün geçtikçe güç kaybeden Ankaragücü’nde sular bir türlü durulmuyor. Kulübün alt liglere düşmesinin yanı sıra, maddi sıkıntılar ve yönetimsel sorunlar 115 yıllık kulübü gün geçtikçe çıkmaza götürüyor. Yakın bir zamanda 24 Ocak tarihinde yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Mehmet Yiğiner yönetim kurulu kararı ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldıklarını bildirdi.

Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin kahvaltıda bir araya geldikleri ve kulübün geldiği noktayı ve geleceğe dair durumunun masaya yatırıldığı belirtildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Yiğiner, "Yaklaşık 2,5 aylık görev süremiz içerisinde samimi bir gayretle kulübümüzü yaşatmaya çalışarak, sorunlardan kurtarmak için ben ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım olağanüstü çaba sarf ettik.” dedi.

Sarf edilen bunca çabaya rağmen borçları yaklaşık olarak 50-60 milyon civarına düşürebildiklerini vurgu yapan Yiğiner, ‘’Göreve geldiğim günden bugüne kadar benimle birlikte çalışan tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, taraftarlarımıza, basınımıza ve ellerinden gelenin en iyisini yaparak sahada ter döken teknik ekip ve oyuncu kadromuza teşekkür ediyorum. İşimizden, aşımızdan, evimizden ve bütçemizden fedakârlık ederek kulübümüzü ayakta tutmaya çalışarak Başkent’e ve Ankaragücümüzün şerefli mazisine yakışan bir yönetim anlayışı sergiledik. Verdiğimiz onur mücadelesinde yalnız bırakılmanın ve gerekli desteği alamamanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. Kulübümüzün giderlerini azaltmak ve tasarruf tedbirleri uygulamak amacıyla, Kulübümüzün idari kısmını Tandoğan Tesisleri'ne taşıma kararı aldık. Bundan sonra hizmeti binası olarak Tandoğan tesislerimizi kullanacağız. Bunca olumsuzluk ve imkânsızlığa rağmen ligin bitmesine üç hafta kala onurumuzla, şerefimizle mücadele vererek ligi üst sıralarda bitireceğiz. Gerekli desteği bulamamamız nedeniyle yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda olağanüstü genel kurula gitme kararı aldık. Bu kararı alırken de yönetime talip olan arkadaşlar varsa önünü açmak istedik. Kongreye kadar görevimizin başındayız ve üzerimize düşeni kongre gerçekleşene kadar yerine getireceğiz. Kongrede göreve gelen arkadaşlarımıza imkânlarımız dâhilinde dışarıdan destek olup, yapılan çalışmaların da takipçisi olacağız. Umut ediyoruz ki Ankaragücümüzü kurtaracak arkadaşlar çıkar ve yönetime gelirler.’’