Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında sahalarının bakımda olması nedeniyle Antalya Stadı’nda Antalyaspor ile karşılaşan Aytemiz Alanyaspor, derbiden 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, deplasmanda kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kalpar, "Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Bizim açımızdan yemiş olduğumuz gol ister istemez bizi rahatsız etti. Oyun disiplininden kopmadan oyunumuzu devam ettirmeye çalıştık. Ne olursa olsun Süper Lig’de oynayan bir takımın böyle bir gol yemesi bizi üzüyor. Bunun çaresine bakacağım. Geçen haftada Beşiktaş karşısında böyle bir gol yemiştik. 1-0 mağlup duruma düşen takımın galip gelmesi kolay olmaz. Bugün kazandık ama her zaman kazanamayız” dedi.
Deplasmanda galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Kalpar, “Galip geldiğimiz için çok mutluyum. Kazanmayı hak eden tarafta bizdik. Zaman zaman hatalarımız yanlışlarımız oldu. Pozisyon verdik ama oyunun ağırlığı bizdeydi. Futbol adına güzel şeyler oldu. Geçen hafta 4-1 mağlup olduk. Kendi kalemizde yeni çıkan 4 takım görmek psikolojik baskıydı. Alanyaspor kazanmak çok istemişti bugün. Devre arasında nasıl kazanacağımızı konuştuk. Oyuncularım bunu gerçekleştirdi. Kazanan takım biz olduğumuz için futbolcularımı kutluyorum” diye konuştu.
Antalyaspor cephesi
Teknik Direktör Jose Morais’in geçen hafta Osmanlıspor maçında aldığı ceza nedeniyle karşılaşmayı tribünden izlemesi dolayısıyla takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Erol Malkoç ise Antalya’nın Süper Lig’deki ilk derbisini yaşadığını kaydetti.
Malkoç, “İlk 20-25 dakika iyi oynadık. İkinci golü de bulabilirdik. Daha değişik olabilirdi. Çok basit top kayıpları yaptık. Kendi kalemizde iki tane aynı golü yedik. Antalyaspor ilk 20 dakikadaki Antalyaspor bizim beklediğimiz takım. Sonra oyuna düştük. Hep beraber bakacağız. Sebeplerini bulacağız. Bizim takım normalde bu kadar pas hatası yapmaz. Basit hatalardan goller yedik. Maçın tekrarına baktıktan sonra hatalarımız üzerinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Maç sonu gerginlik
Öte yandan karşılaşma sonrası Antalyaspor, taraftarları arasında gerginlik yaşandı. İki taraftar grubu arasında yaşanan gerginliğe polis müdahale etti. Koltuk kırıklarının havada uçuştuğu arbedede 4 taraftar yaralandı. Kavga arasında kalan bir anne ve küçük kızı gözyaşlarına boğuldu. Bayan taraftarlar da büyük üzüntü yaşadı.