Süper Lig yarışında Antalya takımları adeta birbirleriyle yarışır hale geldi. Rakiplerinin çok önemli puan kaybettiği hafta mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan Antalyaspor kendi evinde ağır bir yara daha aldı. Diğer Antalya temsilcisi Albimo Alanyaspor ise deplasmanda Boluspor’u farklı mağlup ederek ligde şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi.

PTT 1. Lig’in 26’ncı haftasında Antalyaspor, rakipleri Adana Demirspor ve Osmanlıspor’un puan kaybetmesini kendisine fırsata çevirmek isterken 3-2 yenilerek ağır bir yara daha aldı. Ligin alt sıralarında yer alan Altınordu’ya karşı kendi seyircisi önünde vasat bir futbol oynayarak sahadan mağlup ayrılan kırmızı beyazlılar, zirve yarışından uzaklaşmaya devam etti. Altınordu maçını kazanması durumunda ligin ikincisi Adana Demirspor’un 2 puan gerisinde 3’ncü sıraya oturma şansı yakalayan Antalyaspor, ayağının ucuna kadar gelen büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

SEYİRCİLER ÇILGINA DÖNDÜ

Antalyaspor’un kendi evinde kötü oynadığını gören kırmızı beyazlı taraftarlar maçın 75’nci dakikasından itibaren Başkan Gültekin Gencer’i istifaya davet etti. Oyuncuları protesto eden taraftarların karşılaşmada iki gol atan Lamine Diarra’ya sahip çıkması ise dikkat çekti.

Maç sonrası kırmızı beyazlı yöneticileri eleştirmek için protokol çıkışına gelen taraftarlar, kulüp yöneticilerine sözlü ve fiili saldırı gerçekleştirdi. Çılgına dönen bazı taraftarların ise Antalyaspor Asbaşkanı Mehmet Aygün’ün arabasını tekmelediği öğrenildi.

ALANYASPOR DOLU DİZGİN GİDİYOR

Antalyaspor’un rakibi bir diğer Antalya temsilcisi Albimo Alanyaspor ise PTT 1. Lig’de yoluna doludizgin devam ediyor. Birinci lige çıktığı ilk sene futboluyla ve aldığı sonuçlarla kendinden sıkça söz ettiren turuncu yeşilliler Boluspor’u deplasmanda 3-0 mağlup ederek ligin üçüncü sırasına oturdu.

Son 10 haftada 8 galibiyet 2 mağlubiyet alan Alanyaspor 26’ncı hafta sonunda 45 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Süper Lig’e çıkma hayalleri kuran Alanyaspor’da ligin ikinci sırasında yer alan Adana Demirsporla arasında 3 puan bulunuyor.