Son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından PTT 1. Lig’de 5. sıraya inen Antalyaspor’da Başkan Gültekin Gencer, kalan son 11 haftada ilk iki arasında yer alarak şampiyon olmak istediklerini, ancak bu durumun gerçekleşmemesi durumunda ise play-off oynayarak 1994 yılında olduğu gibi Süper Lig’e çıkmak istediklerini söyledi.

Antalya’da yaşayan ve Antalyaspor’da forma giymiş, antrenörlük yapmış futbolcu ve spor adamlarının unutulmaması, onların deneyimlerinden yararlanılması, vefa borcunun yerine getirilmesi amacıyla Antalya Kent Konseyi, kırmızı beyazlı takıma gönül vermiş eski yeni isimleri Atatürk Parkı’ndaki Alara Restoran’da ağırladı. Kulübün kuruluşundan bugüne kadar birçok ismin katıldığı toplantıda ortak ağız ise Antalyaspor’un hak ettiği Süper Lig’e çıkması oldu.

Ev sahibi olarak kırmızı beyazlıları hep bir araya toplayan Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalyaspor’u bugünlere taşıyan birçok isme minnet borcunu yerine getirmek için bu buluşmayı yaptıklarını açıkladı. Bugünkü toplantıdan sonra da hep birlikte olmak istediklerini vurgulayan Başkan Kurt, "Antalyaspor’u Antalyaspor yapan tüm emektarlarla onur duyuyorum. Bu şehir nasıl Antalyasporlu olur bunun çabasını sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

"GÖNÜL İLK İKİ İSTİYOR OLMAZSA PLAY-OFF"

Antalya’da yaşanan olumsuzluklardan dolayı birçok şeyden çok dolu olduğunu ifade eden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, hiçbir konuda kimseden destek alamadığından yakındı.

Bugüne kadar, Antalyaspor’da görev aldığı dakikadan itibaren tek bir pişmanlığı olduğunu kaydeden Başkan Gencer, Antalyaspor isminin çok değerli olduğuna da vurgu yaparak, "Geçen yıl defineyi devraldığımız zaman yapmam gereken tek bir hareket vardı. Yaşlanmış takım içinde takım olmuş, yönetim olmuş bir futbolcu kitlesi vardı onu kapının önüne koyamadım. Bunu yapamadığım için pişman oldum. Acemiliğimden kaynaklandı. Düşmek çok kötü oldu." diye konuştu.

Her türlü olumsuzluk ve beklentilere rağmen çıktıkları Süper Lig yolunda her halükarda kalan 11 maçı kazanmanın çaresine bakacaklarını söyleyen Başkan Gencer, kırmızı beyazlı takımın 1994 senesinde play-off oynayarak bir üst lige çıktığını hatırlattı. Gönüllerinden geçenin ilk iki içerisinde yer alarak Süper Lig’e çıkmak olduğunu ifade eden Gencer, "İnşallah ilk ikide çıkarız nasip olmazsa play-off'u zorlarız. İnşallah Antalyaspor’u hep beraber layık olduğu yere, Süper Lig'e çıkarırız." dedi.

"SPOR ŞEHRİNİN SÜPER LİG’DE TAKIMI OLMASI GEREKİR"

Kırmızı beyazlı camianın yanı sıra toplantıya katılan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya gibi bir şehrin Süper Lig’de takımının olmamasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

PTT 1. Lig’de hem Antalyaspor’un hem de Alanyaspor’un yer aldığını belirten Vali Türker, puan durumu olarak da iki takımın da istenen yerde olmadığını kaydetti. İki takımdan en az birisinin Süper Lig’de olması gerektiğini açıklayan Vali Türker, şöyle konuştu:

"İnşallah kalan 11 maçta bu sağlanır. Antalya hem Türkiye’nin hem de dünyanın göz bebeği. Antalya’da yaklaşık 2 bin civarında sporcu kafilesi kamp yapmış. Bu da bin 200, bin 300 futbol takımına denk geliyor. Çok sayıda spor takımını burada ağırlıyoruz. Biz Antalya’ya dönük olarak bu potansiyeli yeterince kullanamıyoruz. İnşallah Antalya'nın hak ettiği yere gelmesi sağlanır."

Öte yandan Antalyaspor’un konuşulduğu toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve diğer ilçe belediye başkanlarının katılmaması ise tepkilere neden oldu.