Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 5-1’lik mağlubiyet sonrası karşılaşmanın orta hakemi İlker Meral’i ağır bir dille eleştirdi ve Merkez Hakem Kurulu'nu suçladı.

Süper Lig'in 9. hafta kapanış maçında Beşiktaş'a 5-1 yenilen Antalyaspor'un Başkanı Gültekin Gencer, maçın hakemi İlker Meral’in açılış maçını kaldıramadığını ve bu atmosfere Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yakışmayacak bir atama yaptığını kaydetti. Çaykur Rizespor’a karşı da 5-1 mağlup olduklarını hatırlatan Gencer, "O maça üzülmedim sevindim demiştim. Ancak Beşiktaş maçındaki 5-1’lik skora üzüldüm." dedi.

Antalya'nın yeni stadının açılış maçında Antalyaspor evinde dün Beşiktaş’a 5-1’lik farklı bir skorla mağlup olmasının yankıları sürüyor. Karşılaşmayı değerlendiren Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalya şehrinin tarihi bir güne tanıklık ettiğini ve kırmızı beyazlı kulübün oyuncularının kalabalık tribünlerin karşısında sahaya çıkma onuruna sahip olduğunu vurguladı.

Dün oynanan karşılaşmada bazı kişilerin bütün güzellikleri çirkinleştirmeye çalıştığını ifade eden Başkan Gencer, "Sahada hepimiz gördük. Bir açılış maçına yakışmayacak bir hakem geldi. TFF ve MHK düşünerek önemli maçlara hakem atarken dikkatli olması lazım. Açılış maçını kaldıramayacağı belli. Biz onun kişiliğine bir sözümüz yok. Hakemliği ile ilgili söylüyoruz. 3 dakika ev sahibi takımın iki oyuncusunu sarı kart göstererek sindirmeye çalıştı." dedi.

"SAMUEL ETO’O’YA YAPILAN PENALTIYDI"

Beşiktaş ceza sahası içerisinde golcü oyuncu Samuel Eto’o’nun şortunun çekildiğini, sonra da çelmelenerek düşürüldüğünü televizyonda herkesin gördüğünü iddia eden Antalyaspor Başkanı Gencer, yedikleri ikinci golden sonra Eto’o’nun pozisyonunun penaltı olduğunu açıkladı.

Oyuncularının şortunun çekildiğini devamında ise ayağına vurularak düşürüldüğünü yineleyen ve bunu hakemlerin dışında herkesin gördüğünü aktaran Gencer, "Yazıklar olsun diyorum. Üzüntü duyuyorum. Hakemlerin bu tutumlarıyla bu hareketleriyle emeklerin boşa gitmesine üzülüyorum. Hakemlerin daha dikkatli olmasını istiyorum. Memleketimiz çocuğu MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’na bu güne kadar hiçbir konuda ağzımı açmadım. Burada takımı her türlü baltalayan hakem vardı. Futbolcularımın da ekibimin de suçu var. Bu kadar atmosferde heyecanlanmış olabilirler. Teknik heyetimiz oturup düşünecek." diye konuştu.


"BU KEZ 5-1’E ÜZÜLDÜM"

Antalyaspor’un dün Beşiktaş karşısında 20 bin seyirciyle oynamasını da değerlendiren Başkan Gencer, takımı bin 250 seyirciden bu rakamlara ulaştırdıkları için mutlu olduklarını bu sayıyı 25 binlere daha yukarılara çekmek istediklerini belirtti. Beşiktaş maçındaki eksikliklerini de göreceklerine değinen Gencer, Rizespor’a 5-1 mağlup olduktan sonra 'üzülmedim sevindim' şeklinde açıklama yaptığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Çaykur Rizespor maçında da 5-1 yenilmiştik. İkinci 5-1’lik mağlubiyetimiz. İlk maçtaki 5-1’de üzülmedim demiştim. Sevimdim dedim. Ancak Beşiktaş maçında aldığımız 5-1’lik skora üzüldüm."

"ZEMİNE ONLARDAN BAŞKA ŞİKAYETÇİ YOK"

Hafta içi Beşiktaş ekibinin olumsuz rapor vermesi ve dünkü maçtan sonra kaleci Tolga Zengin’in zeminle ilgili yorumlarına da değinen Başkan Gencer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zeminle ilgili herhangi bir problem yoktu. Onlardan başka şikayetçi olan kimse de yok. Bizden şikayetçi olan yok. Türkiye’de daha ne tür sahalarda futbol oynuyorlar. Tarla gibi sahalarda top oynuyorlar. Oturmamış bir sahada olsa şikayet etmeleri olası alacakları kötü bir sonuçta zeminin arkasına sığınmaktan başka bir şey değil."