Transfer sezonunun gözde takımı Antalyaspor, iki transferi birden bitiriyor. Kırmızı beyazlılar, bir dönem Beşiktaş forması da giyen Baselli Matias Delgado ve Rayo Vallecanolu Antonio Amaya'yla prensipte anlaştı.

Seçimli genel kurulda güven tazeleyen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, transfer çalışmalarına hız verdi. Savunmaya ve orta alana acil transfer isteyen teknik direktör Yusuf Şimşek'in raporu doğrultusunda iki ismi bitiren kırmızı beyazlılarda atılacak ilk imza tanıdık bir isimle olacak.

2006 ve 2010 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Arjantinli oyuncu Matias Delgado'yla prensipte anlaşan Antalyaspor, 32 yaşındaki oyuncuyla birkaç güne kadar resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. 2 yıllık anlaşma sağlanan başarılı oyuncu, 2 sezondur İsviçre'nin Basel takımının formasını giyiyordu. Geçtiğimiz sezon 26 lig, 6 kupa, 2 de Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Delgado, 10 gol ve 10 asistlik bir performans sergilemişti.

Antalyaspor’un seçiminde güven tazeleyen Gencer, Delgado transferini doğrulamış bu oyuncunun bitmek üzere olduğunu duyurmuştu.

ANTONİO AMAYA’DA ANTALYASPOR’DA

Kırmızı beyazlılar, savunmaya ise İspanya'nın Rayo Vallecano takımının formasını giyen Antonio Amaya'yı getirmeye hazırlanıyor. 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Amaya'yı bırakmak istemeyen İspanyol kulüp, 32 yaşındaki oyuncunun 2 gündür antrenmanlara çıkmamasıyla geri adım attığı öğrenildi. Yusuf Şimşek'in ısrarla istediği İspanyol oyuncu, bugüne kadar İspanya dışında sadece İngiliz Wigan formasını terletti. Geçen sezon Vallecano formasıyla 19 lig, 2 kez de Kral Kupası maçına çıkan deneyimli oyuncu, 1 kez gol atma başarısı gösterdi.

Antalyaspor’un bu oyuncuya 2 yıllık 800 bin Euro para ödeyeceği öğrenildi.