Antalyaspor ile Beşiktaş, bugün saat 20.00’de yapacakları maçla lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 9. Hafta kapanış maçında Antalyaspor evinde Antalya Arena’da Beşiktaş’ı konuk ediyor. Antalyaspor’un yıllardır hasretini çektiği stadyumuna Beşiktaş maçı ile kavuşması da ayrı bir anlam taşıyor.

İki takım arasında ligdeki rekabet 1982 yılında 6-0’lık siyah-beyazlı takımın üstünlüğü ile başladı. Yapılan 38 lig maçının 26’sını Beşiktaş, 4’ünü Antalyaspor kazanırken, 8 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Siyah beyazlılar bu karşılaşmalarda 81 gol kaydederken, Antalyaspor ise 33 kez ağları havalandırdı.

İki takım en son 2013-2014 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Antalya’da oynanan maçı ev sahibi ekip 2-0’lık skorla kazandı. İkinci yarıda İstanbul’da oynanan müsabaka ise 0-0 berabere tamamlandı.

33 BİN KİŞİLİK YENİ STADYUMDAKİ İLK

Antalyaspor’un yıllarca hasretini çektiği stadyuma Beşiktaş maçı ile merhaba diyor. Daha önce kullandığı Antalya Atatürk Stadyumu’nun kolonlarının patlaması sonucu kırmızı beyazlı ekip buraya veda etmiş karşılaşmalarını da Mardan Stadyumu’nda oynamaya başlamıştı. Taraftarların Mardan’ı çok uzak bulmasının ardından 2 yıl sonra şehrin içindeki Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda maçlarını oynayan kırmızı beyazlılar, 3 yıldır seyircisinin karşısında burada çıkıyordu.

Temeli yıllar önce atılan ancak mahkeme kararları sonrası yapımına yeniden başlanan 100. Yıl’daki 33 bin kişilik Antalya Arena Türkiye Futbol Federasyonu’nun 'oynanabilir' raporunun ardından Antalyaspor’un yeni adresi oldu.

Yeni yapılan stadyumun güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretmesi ise Türkiye’de ilk olma unvanını taşıyor.

TARAFTARLARIN MAÇA İLGİSİ YOĞUN OLDU

Antalya tarihinde bir ilk yaşandı. Kırmızı-beyazlı taraftarlar yeni yapılan stadyuma oldukça yoğun ilgi gösterdi. 20 bini aşkın seyircinin geldiği Beşiktaş karşılaşmasında Antalyaspor tarihinde de bir ilk yaşanmış oldu. Beşiktaş taraftarlarına ayrılan bilet sayısının ise 3 bin olduğu açıklandı. Siyah- beyazlı taraftarların kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu.

Öte yandan kırmızı – beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi koreografi yaptı. Karşılıklı kale arkalarında yapılan görsel şovda kaptan Samuel Eto’o ve takım arkadaşları tarihi kalenin önünde ve arkasında askerlerin olduğu bir pankart açıldı. Pankartta ise ‘Yıkılmasını istemediğin bir kale varsa arkasında duracaksın’ şeklinde yazı olması dikkat çekti.