HATAY (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Halal'ın cenazesi, Hatay'ın Hassa ilçesinde defnedildi.

Şehit Halal'ın cenazesi, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından uçakla getirildiği Hatay Havalimanından alınarak Hassa ilçesi Aktepe Mahallesi Çarşı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törende, şehidin ağabeyi de olan Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal ve baba Mevlüt Halal'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Akkülek Mezarlığında defnedildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Fevzi Şanverdi, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası Halal'ın (30) Ağrı Patnos İlçe Jandarma Komutanlığından 2 ay önce Nusaybin'e geçici görevlendirildiği öğrenildi.