Antalyaspor’un günlerdir peşinde olduğu dünya yıldızı Samuel Eto’o nihayetet Antalya’ya geliyor. Antalyaspor yönetimi, özel uçakla saat 13.00’de Milano’ya yıldız oyuncuyu almaya gidiyor.

Süper Lig’e play-offlardan yükselen ve yaptığı transfer teklifleri ile Türkiye ve dünyanın spor kamuoyunda gündeme oturan Antalyaspor, Eto’o transferinde mutlu sona yaklaştı. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve kırmızı-beyazlı yöneticiler özel uçakla bugün saat 13.00’de Milano’ya hareket edecek. Başkan Gencer ve yöneticiler Kamerunlu yıldızı özel uçakla Antalya’ya getirecek.

SAMPDORİA İLE SÖZLEŞME FESİH EDİLDİ

Ocak ayında Sampdoria ile 2.5 yıllık kontrat yapan Eto'o, yıllık 1.5 milyon Euro ücret aldığı öğrenildi. Antalyaspor’un 34 yaşındaki Kamerunlu forvet ile yıllık 2 milyon Euro'dan 2 senelik kontratta anlaştığı iddia edildi. Antalyaspor kulübünden tek lira çıkmadığı Eto’o transferinin sponsorlarının ise Levent Aydın’ın sahibi olduğu IATI ile Emin Gülmez’in sahibi olduğu Antalya Mermer olduğu iddia edildi.

RONALDİNHO KARIŞIKLIĞI DEVAM EDİYOR

Meksika’daki kulübü Qeretaro ile sözleşmesini fesih edip vedalaşan Ronaldiho’nun, Antalya’ya geliş tarihi çarşamba gününe ertelendiği belirtilirken, Brezilya basınındaki haberlere göre de Brezilya ekiplerinden Vasco da Gama ile yıldız futbolcunun 6 aylık sözleşme imzalamak üzere olduğu yazıldı. Antalyaspor’un da bitirdiği iddia edilen Ronaldinho’nun transferinin parasını Eto’o da olduğu gibi sponsorların karşılayacağı öğrenildi.

ONDEJ CELUSTKA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İki sezon Trabzonspor’da oynadıktan sonra İngiltere’nin Sunderland takımına kiralanan, ardından geçtiğimiz sezon Alman ekibi Nürnberg takımına bonservissiz transfer olan Ondej Celustka’nın Antalyaspor’a transferi gerçekleştirildi. Çek futbolcu Antalya’ya gelerek Anadolu Hastanesi’nden sağlık kontrolünden geçirildi. 26 yaşındaki tecrübeli stoperin kırmızı-beyazlılarla 3 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Kırmızı-beyazlı kulüp, Celustka'ya ilk yıl 500 bin Euro, ikinci sezon 550 bin Euro, üçüncü sene ise 600 bin Euro garanti ücret ödeyeceği iddia edildi.