Antalyasporlu yöneticiler, yıldız futbolcu Samuel Eto'o’nun menajeri ile yarın İstanbul’da görüşecek. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, kırmızı beyazlı takıma 10 gün içerisinde Ronaldinho, Samuel Eto'o ya da İbrahim Afellay’ı getireceklerini söyledi. Başkan Gencer, belirlenen proje transferlerden Samuel Eto'o’nun menajeri ile de yarın İstanbul’da görüşeceklerini kaydetti.

PTT 1. Lig play off karşılaşmalarından sonra Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olma unvanına sahip olan Antalyaspor'da hareketli günler yaşanıyor. Önceki sezon Süper Lig'de transfer hamleleriyle Türkiye'nin en çok konuşulan spor adamlarından olan Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, yine adından çokça söz ettirmeye başladı. Ronaldinho ismi ile futbol kamuoyunun zirvesine yükselen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Süper Lig’e yükselme hikâyesini ve Antalyaspor’un mali yapısı ile ilgili bilgiler verdiği basın toplantısında transfer konusu da gündeme geldi.

Antalyaspor’un kaybolmuş bir taraftar kitlesi olduğunu ve takımın bu sene yeni yapılan stadyumda maçlarına çıkacağını hatırlatan Başkan Gencer, bir yıldız oyuncu getirerek tribünleri doldurmayı hedeflediklerini ve bu proje için 3 kişiyi belirlediklerini ifade etti.

10 GÜN İÇİNDE İMZA ATACAK

Antalyaspor’un proje transfer listesinde üç ismin yer aldığını ve bunların Kamerunlu Samuel Eto'o, Brezilyalı Ronaldinho ve Hollandalı İbrahim Afellay olduğunu kaydeden Başkan Gencer, bu üç isimden birisinin en fazla 10 gün içerisinde Antalyaspor’a imza atacağını ifade etti.

Antalyasporlu taraftarlara müjde de veren Gencer, yarın İstanbul’da Samuel Eto'o’nun menajeriyle görüşme yapacaklarını, bu üç futbolcudan ikisinin takıma gelmesi durumunda takımın uçacağını iddia etti. Ronaldinho ile de görüşmelerin devam ettiğini belirten Gencer, "Ronaldinho'nun sözleşmesi Meksika'da devam ediyor. 10 milyon Euro’luk sözleşmesi var. Anlaşıp feshederse oturup görüşme yapacağız. Bu transferleri de sponsorlar aracılığı ile gerçekleştireceğiz." dedi.

Başkan Gencer, Ronaldinho ile ilgili menajer Ümit Akbulut’la görüşmelerinin sürdüğünü, hatta kendilerinin Ronaldinho’ya ilk teklifi Süper Lig’e yükselmeden önce yaptıklarını açıkladı.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Antalyaspor Başkanı Gencer, Teknik Direktör Yusuf Şimşek’le görüşmeleri doğrultusunda takıma 2 stoper, 1 sağ kanat oyuncusu, 2 orta saha ve 1 forvet oyuncusu alacaklarını vurguladı.

İki stopere teklif yaptıklarını belirten Başkan Gencer, "Cumartesi günü de yabancı bir golcü İstanbul’a gelecek. Yabancı transferler bitme aşamasına geldi. Hepinizin sevineceği bir ismi daha kadroya katmak için mücadele veriyoruz. Samsunspor’da geçen yıl forma giyen Mbilla Etame ve Adanaspor’da oynayan Tiago Bezerra’ya da teklif yaptık. İki oyuncu da şuanda boştalar. Yusuf Şimşek kaleci istiyordu, kalecimiz Fornezzi'yle sözleşme uzattık. İlk transferimiz de bu oldu." diye konuştu.

EURO 2016 MAÇININ ANTALYA’DA OYNANMASI İÇİN BAŞVURU

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda eleme grubundaki 13 Ekim’de oynanacak Türkiye - İzlanda maçının Antalya’da yapılan yeni statta oynanması için resmi girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Başkan Gencer, 33 bin kişilik yeni stadın en geç 1 ay içerisinde tamamlanacağına inandığını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la görüştüğünü ve resmi işlemlerin başladığını kaydetti.