Antalyaspor’da yapılan seçimli genel kurulda mevcut başkan Gültekin Gencer güven tazeledi.

Antalyaspor AŞ Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Antalyaspor’da başkanlık koltuğu için hiçbir aday çıkmazken mevcut başkan Gültekin Gencer tek liste olarak genel kurula girdi. Seçimli genel kurula divan kurulu başkanı olarak Hasan Subaşı seçildi.

Yeniden Antalyaspor başkanlığına seçilen Gültekin Gencer, Antalyaspor’un PTT 1. Lig’den Süper Lig’e play-offtan çıkmasının bir başarısızlık olduğunu söyledi. Ancak Antalya şehrinde kaybolmuş seyirci potansiyelinin tekrardan play-offlarda kazanıldığını hatırlatan Başkan Gültekin Gencer, “Antalyaspor’un kaybolmuş seyirci potansiyeli play-off sayesinde tekrardan geri geldi.” dedi.

Antalyaspor eski Asbaşkanı Mehmet Aygün’ün mevcut başkan Gültekin Gencer’in aday olmaması durumunda başkanlığa aday olabileceği söylemine de cevap verdi. Mehmet Aygün’ün yaptığı açıklamaları eleştiren Gencer, eski asbaşkan olarak kullandığı sözlerin kendisini değil Antalyaspor’u yıprattığını söyledi. Gencer, “Mehmet Aygün’ün her ne kadar başkanlık makamına kullandığı sözü makama yapılmış hakaret olarak görüyoruz. Aygün efendiye çok katkın var demiştik ve ben her zaman ona Mehmet abi diye hitap ettim.” diye konuştu.

Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz’ı da eleştiren Başkan Gencer, Yılmaz’ın görev yaptığı 5 yıl boyunca muhasebe servisinden içeri girmediğini iddia etti.

ANTALYASPOR’A ETO’O BEREKETİ

Antalyaspor’un yaptığı Isparta ve Afyon kamplarına bir liralık borcu olmadığını söyleyen Başkan Gültekin Gencer, tüm kampların maliyetinin organizatörler tarafından karşılandığını belirtti. Antalyaspor’un kasasına kamp döneminde 300 bin lira para girdiğini kaydeden Gencer, “Kasadan da hiç para çıkmadı. Hala Eto’o transferini yargılıyorsunuz. Eto’o’nun Antalya’ya kazandırdığı vizyonu konuşamayız. En az yabancı Antalyaspor’da var.” şeklinde konuştu.

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ve menajer Metin Korkmaz’a yönelik soruları da cevaplandıran Gültekin Gencer sözlerini şöyle tamamladı: “Antalyaspor’da Mehmet Özdilek’le de 3 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Yusuf Şimşek’le 3 yıllığı neden eleştiriyorsunuz. Ben Yusuf Şimşek’le Ali Yılmaz arasında bir şey geçtiğini düşünüyorum. Yusuf hocayla 1,5 milyon TL’den 3 yıllık sözleşme yaptık. Buraya gelmeden konuştuk. Tazminat almadan da bu görevi bırakabileceğini söyledi. Yusuf’un sözleşmesinde tazminat yok. Tüm futbolcuların menajer listesi elimde. Metin Korkmaz ve Sezer Bravo iki oyuncuya menajerlik yapıyor. Borcumuzu geçen kurulda açıkladık. İki transferimiz daha var, ikisi de yoldadır. Bunlardan birisi de evet Delgado’dur. 30 yaşından büyük olarak aldığımız tek futbolcu da Eto’o’dur.”

SEÇİMLİ GENEL KURULA ETO’O TARTIŞMALARI DAMGASINI VURDU

Dilek ve temennilerde Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, Başkan Güktekin Gencer’e birçok soru yöneltti. Kırmızı beyazlı kulüpte daha önce bir kez fetret devri yaşandığını ifade eden Ali Yılmaz, Antalyaspor’da ikinci fetret devrinin başladığını ifade etti. Yılmaz, Antalyaspor Başkanı Gencer’e Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto’o’nun menajerine nakit ya da evrakla 1 milyon Euro verilip verilmediğini sordu.

Başkan Gencer’e temennilerini de ileten Yılmaz, “Antalyaspor’da olan şaibeli kişileri yollayın. Bu takımı zora sokan hocayı yollayın. Adı şikelere karışmış ve Antalyaspor’un her transferinde gözüken menajer Metin Korkmaz’ı yollayın. Sizden tek ricam budur.” dedi.

Antalyaspor Kulübü Derneği hissedarı ve kırmızı beyazlı takımın amigosu Recep Güler, Samuel Eto’o transferinin sponsorlar tarafından karşılanıp karşılanmayacağını sordu. Güler, Eto’o’nun parasının sponsorlar IATI ve Antalya Mermer’in bu parayı vereceğine dair teminat vermesini istedi.

GÜLTEKİN GENCER’İN LİSTESİ

Antalyaspor’da başkanlığa yeniden seçilen Gültekin Gencer’in listesinde yer alan isimler ise şu şekilde: Mehmet Yüksel, Levent Aydın, Salman Aksal, Hasan Ali Ceylan, Hamza Balcı, Okan Alanyalı, Hakan Saatçioğlu, Emin Gülmez, Cumhur Arıcı, Mustafa Şahingöz, Ali İhsan Sav, Kamer Uğurluel, Emin Özgür Kasapoğlu, Nejdet Alacan, Ali Özgür Karagöz, Hakan Ketenci, Mustafa Vicir, İrfan Erdoğan.