Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2015-2016 sezonunda UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirlerken, PTT 1. Lig ekipleri için incelemeler devam ediyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, “Ulusal lisansı alamayacak Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerimiz var” açıklamasına konu olan takımlardan birisinin de Antalyaspor olduğu iddia edildi.

Osmanlıspor'a evinde yenilerek, Süper Lig'e direkt yükselme şansını kaybeden Antalyaspor'a, TFF’den ceza geleceği iddia edildi. Antalya merkezli olarak yayın yapan VTV televizyonunda ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Antalyaspor'un Kulüp Lisansı alabilmesi için ödemesi gereken borcu gün yüzüne çıkarılırken, ortaya çıkan rakam adeta dudak uçuklattı. Geçtiğimiz hafta Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in, “Ulusal lisansı alamayacak Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerimiz var.” açıklaması pek çok kulübü tedirgin ederken, bu kulüplerden birisinin de Antalyaspor olduğu iddia edildi.

9 FUTBOLCUYA 7 MİLYON TL BORÇ VAR
Kulüp Lisansı alınabilmesi için kulüplerin bir önceki yıla ait borcu olmaması gerekirken, bu konuda Antalyaspor'un ciddi sıkıntılarının olduğu iddia edilen haberde, geçen sezon yolların ayrıldığı sadece 9 futbolcuya olan borcun faizlerle birlikte 7 milyon lirayı bulduğu iddia edildi. VTV'de duyurulan rakamlara göre Antalyaspor'un geçen sezon yollarını ayırdığı Gökçek Vederson ve Semih Şentürk'e 1'er milyon, Eyong Enoh'a 720, Giray Kaçar'a 700, Natxo Insa'ya ve Deniz Barış’a 450, Uğur İnceman’a 396, Isaac Promise'ye 390, Tita’ya 300 bin TL günü geçmiş borcu bulunduğunu açıkladı.

Antalyaspor'un, adı geçen futbolculara 5,5 milyon lira borcu bulunurken, faizler eklendiğinde bu rakamın 7 milyon lirayı bulması bekleniyor. Kırmızı-Beyazlıların bu 9 futbolcuyla birlikte lisans alabilmesi için ödemesi gereken miktarın da yaklaşık 10 milyon TL'ye ulaştığı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

PUAN SİLME VE TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR!
Lisans alamayan kulüplere ilk etapta 30 gün süre verilirken, bu sürenin dolmasının ardından son olarak para cezasıyla birlikte 30 günlük bir kez daha süre tanınacak. Antalyaspor'un, bu süre içerisinde ödeme yapmama durumunda puan silme ve transfer yasağı alma cezasıyla karşı karşıya kalacağı ifade edildi. Antalyaspor'un, transfer yasağı alması halinde oldukça sıkıntılı bir sezon kendisini bekliyor olacak. Sözleşmeli futbolcuları Emre Akbaba, Sakıb Aytaç ve Osman Çelik'in satışı için görüşmelerde bulunan Antalyaspor'da Adem Alkaşi, Arif Şahin, Berk İsmail Ünsal (kiralık), Çağrı Yarkın, Gökhan Karadeniz (kiralık), Joseph Boum, Oğuz Mataracı (kiralık) ve Sezer Badur'un sözleşmeleri de bitiyor.

YENİ YÖNETİM GELİRSE KUCAĞINDA BOMBA BULACAK!
Haziran ayı içerisinde seçimli genel kurula gidilmesi beklenen Kırmızı-Beyazlılarda yeni bir yönetimin göreve gelmesi halindeyse kendilerini çok sıkıntılı bir süreç bekliyor olacak. Lisans alınabilmesi için en geç temmuz ayı sonuna kadar borcun sıfırlanması gerekirken, olası bir yeni yönetimin 1,5 aylık sürede yaklaşık 10 milyon lira ödeme yapması gerekeceği iddia edildi.

'VERGİ ÖDENMİYOR' İDDİASI
Kırmızı-Beyazlılarda futbolcu borçlarının yanı sıra yapılandırılmış vergi borçlarının yatırıldığı ifade edilse de güncel vergi borçlarının ödenmediği iddialar arasında yer aldı. Başkan Hasan Akıncıoğlu döneminde yapılandırılmış vergi borçlarıyla birlikte güncel borçların da ödendiği için 3 yıl üst üste Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan teşekkür belgesi alan Kırmızı-Beyazlılar, 2 senedir bu onura erişemiyor. Kırmızı-Beyazlıların vergi borçları hakkında net bir açıklama yapılmazken, Vergi Dairesi'nden 2 yıldır teşekkür belgesinin gelmemesi, Başkan Gültekin Gencer döneminde güncel borçların ödenmediği dedikodularına neden oldu.