Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Atletico Mineiro forması giyen Guillherme Gusmao’yu 3 yıllığına renklerine bağladı. Yeni transfer Guillherme, Antalyaspor’da hedefini şampiyonluk olarak açıkladı.
Spor Toto Süper Lig’de mücedele eden Antalyaspor, transfer sezonunu en hareketli geçiren takımlarından bir tanesi oldu. Kırmızı-beyazlıların bu sezonki 15. transferi olan Brezilyalı oyuncu Guillherme Gusmao, bugüne kadar Cruzeiro, Dinamo Kiev, CSKA Moskova ve Atletico Mineiro formaları giyen 27 yaşındaki oyuncu, halen devam eden Brezilya liginde 10 maça çıkıp gol sevinci yaşayamadı. Kariyerinde 199 resmi maça çıkan başarılı oyuncu, 56 gol atarken 23 kez de asist yaptı.
Brezilyalı oyuncu için Hasan Subaşı Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, transferin son günlerine gelirken en çok 10 numara transferi için çok uğraştıklarını söyledi. Brezilyalı oyuncunun transferi için ‘Kolay bir transfer olmadı’ tabirini kullanan Başkan Gencer, ligi devam eden bir takımdan oyuncu almanın kendilerini zorlaştırdığını, gecikmeli de olsa oyuncuyu Antalya’ya getirdiklerini ifade etti. Antalyaspor’un ligin ilk iki haftasında iki galibiyet almasının da bu oyuncu transferinde etkisi olduğunu açıklayan Antalyaspor Başkanı, “İki galibiyet almamız bu transferi yapmamızda etken oldu. Belli hedefler doğrultusunda mücadele edeceksek bu transfer gerekliydi. Antalyaspor’a hayırlı olsun.” dedi.

‘ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM’

Kendisini Kırmızı-beyazlı renklere bağlayan imzayı atan Guillherme, Başkan Gencer’in kendisine güvenmesinden dolayı teşekkür etti. Kırmızı – beyazlı kulüpte şampiyonluk yaşamak istediğini belirten Guillherme, “Transfer için çok mutluyum. Liderliği almak istiyoruz. Antalya’ya daha önce de geldim. Rusya’da oynarken iki ay kamp için gelmiştim. Burada lider olmak istiyoruz.” diye konuştu.
Kırmızı-Beyazlıların bu sezonki 15. transferi olan Brezilyalı oyuncu, için Dinamo Kiev 5 milyon Euro, Atletico Mineiro da 6 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.